21 Септември, 2018
0.2585
    ALK 8001    -0.04%     CEVI 1000    0%     KMB 5174.05    0.15%     MPOL 314    0%     MPT 47001    -1.55%     RZUS 108    0%     STB 1115    0.54%     UNI 2331    0.03%

Стојменови ја намалуваат главнината во финансиското друштво

Објавено во: Финансии 10 Јули, 2018

Таткото Борис Стојменов и синовите Марјан и Емил преку јавен оглас објавуваат дека ја намалуваат основната главнина на финансиското друштво Финансиски кредитен центар БС ДОО Скопје, инаку до изминатата есен регистрирано како штедилница Мак БС.

Намалувањето на основната главнина на Друштвото , запишана во Трговскиот регистар, со изнас од 438.011.854 денари се намалува во износ  од 150.000.000 денари. Основната главнина ќе изнесува 288.011.854 милиони денари.

Семејниот собир на содружници со одлука за намера за намалување на основната главнина на Друштвото со намалување на номиналните износи на влоговите што треба да следат на 27 јули годинава, забележано во Централниот регистар на 3 јули.

Уплатени влогови поединечно се враќаат на Економско Биро ДОО Скопје за износ од 142.200.000 денари, на Емил Стојменов за износ од 3,9 милиони и на Марјан Стојменов за износ од 3,9 милиони денари.

За оваа намера е добиена согласност од Министерот за финансии, Драган Тевдовски, во јуни.

Согласно одлуката и огласот, друштвото се согласува да им ги исплати побарувањата на доверителите или да им даде обезбедување за исплата на побарувањата. ДОверителите се согласни со намерата ако по 90 изминати дена не побараат исплата на побарување.

Со решение на гувернерот на Народната банка на Република Македонија,во октомври минатата година на штедилницата Мак БС од Скопје ѝ беше одземена дозволата за основање и работење заради нејзина преобразба во финансиско друштво.

Врз основа на издадената дозвола од страна на Министерството за финансии, субјектот продолжи да работи со назив Финансиски кредитен центар БС ДОО Скопје. 

Можеби ќе ве интересира

(ФОТО) ГИ ЧУВА ДЕЦАТА НА БОГАТИТЕ НА ПАТУВАЊА: Какви искуства доживеала не можете да замислите

(ФОТО) ГИ ЧУВА ДЕЦАТА НА БОГАТИТЕ НА ПАТУВАЊА: Какви искуства доживеала не можете да замислите

Директорот на Инстаграм и милијардер има лек: Како тој се бори против мрзеливоста?

Директорот на Инстаграм и милијардер има лек: Како тој се бори против мрзеливоста?

Пет општини ќе добијат грантови за подобрување на социјалните услуги

Пет општини ќе добијат грантови за подобрување на социјалните услуги

ОД ЕНТУЗИЈАЗАМ ДО УСПЕШЕН БИЗНИС: Како Англичанец ја оживеа верзијата на комунистичка Веспа

ОД ЕНТУЗИЈАЗАМ ДО УСПЕШЕН БИЗНИС: Како Англичанец ја оживеа верзијата на комунистичка Веспа

Кому најбогатиот човек на светот му подари 2 милијарди долари?

Кому најбогатиот човек на светот му подари 2 милијарди долари?

НЕОБИЧНО: Има диплома ама бирала нива, а не канцеларија

НЕОБИЧНО: Има диплома ама бирала нива, а не канцеларија

Дамјановиќ: Дигиталните извештаи за инвеститорите поевтини и за 50 отсто

Дамјановиќ: Дигиталните извештаи за инвеститорите поевтини и за 50 отсто

ЗАРАБОТУВА ПО 500 ЕВРА НЕДЕЛНО: Работата не е тешка, но е добро платена

ЗАРАБОТУВА ПО 500 ЕВРА НЕДЕЛНО: Работата не е тешка, но е добро платена

По 10.600 денари социјална помош за семејствата кои сега земаат 3.029

По 10.600 денари социјална помош за семејствата кои сега земаат 3.029