19 Јуни, 2019
0.0434

Студентскиот Стив Наумов го чека реконструкција-ќе има ли подобри услови за новите академци?

Објавено во: Македонија 12 Јуни, 2019

Се подобруваат условите за живеење на сите студентски домови во Скопје, но исто така и итно ќе се реконструира домот „Стив Наумов“, истакна Дарио Николовски, директор на Држаниот студенстки центар „Скопје“ на прес конференција во Владата.

„На вчерашната владина седница се донесе одлука со која се задолжи МОН итно да го реконструира студенстскиот дом „Стив Наумов“, да се овозможат нормални и подобрени услови. Ќе се работи во блок 1,2 и 3, за да се стават во функција 1221 легло во домот.  Работиме на подобрување на условите и во другите студенстски домови.

Николовски истакна и дека се работи на раззеленување на студенстките домови.

Директорот одговарајќи на новинарско прашање истакна дека во наредниот период ќе се воведат камери низ студенстските домови во Скопје, за да се зголеми хигиената во домовите, за да се види кој и дали студентите придонесуваат за хигиената во студентските домови и дали истата се оддржува на високо ниво.

Како што истакна првиот човек на ДСЦ „Скопје“, прв чекор е обезбедување на подобри услови за живот на студентите во домовите, а потоа да се стави и видео надзор, но исто така и надворешна фирма во наредниот период ќе се грижи за хигиената во студенстските домови.


Можеби ќе ве интересира

Град паѓаше во Неготино

Град паѓаше во Неготино

ФОКУС НА ДЕНОТ: За Димитров еден услов е многу важен за датум, стартува поврат на ДДВ

ФОКУС НА ДЕНОТ: За Димитров еден услов е многу важен за датум, стартува поврат на ДДВ

Димитров: Ни фали едно делче за да не може да имаат оправдување за датумот

Димитров: Ни фали едно делче за да не може да имаат оправдување за датумот

Пожар го уништи основното училиште „Страшо Пинџур“ во Штип

Пожар го уништи основното училиште „Страшо Пинџур“ во Штип

САД: Охрабрени сме што ЕУ ќе донесе одлука за отворање на пристапни преговори за Северна Македонија

САД: Охрабрени сме што ЕУ ќе донесе одлука за отворање на пристапни преговори за Северна Македонија

АНКЕТА: За колку проценти му „бега“ ВМРО-ДПМНЕ на СДСМ?

АНКЕТА: За колку проценти му „бега“ ВМРО-ДПМНЕ на СДСМ?

Иванка Василевска: Со задоволство го прифаќам разрешувањето од Пендаровски, датум за милион години

Иванка Василевска: Со задоволство го прифаќам разрешувањето од Пендаровски, датум за милион години

За упис во скопска гимназија за 285 слободни места се јавиле 330 со сите петки

За упис во скопска гимназија за 285 слободни места се јавиле 330 со сите петки

Димитров: Во октомври ниту една земја-членка на ЕУ нема да има оправдување

Димитров: Во октомври ниту една земја-членка на ЕУ нема да има оправдување