16 Октомври, 2019
0.0168

Субвенционирањето на нови возила ќе се разгледува на владина седница

Објавено во: Економија 08 Октомври, 2019

Субвенционирањето на нови возила ќе се разгледува на денешната редовна владина седница. 

Исто така се најавува и разгледување на забелешката на ревизорите за скапоплатениот систем кој треба да ја анализира работата на службениците на целиот јавен сектор, а за чие одржување се платени 2 милиони евра, но сепак е утврдено дека не е во функција.

Ќе се дискутира и за субвенционирањето на инвертер климите во најзагадените градови - Скопје, Битола, Кичево и Тетово.

Информација во врска со иницијативата за воспоставување на еден заеднички граничен премин (One stop shop) помеѓу Македонија и Албанија на Ќафасан.

На оваа седница на владата ќе се разгледа информацијата за можноста од воведување на систем за масовно алармирање и предупредување на граѓаните.

Министерството за економија за оваа седница ги предложи точките Предлог - закон за енергетска ефикасност, 

Министрите во владата ќе се произнесат и за Информацијата за предлог проект програмата „Енергетски ефикасна рехабилитација на студентските домови“.

Министерство за здравство за оваа седница на владата ја предложи точката Информација со Акциски план за зајакнување на ургентните служби во клиничките болници.

Можеби ќе ве интересира

УЈП ќе проверува која фирма може да земе субвенции за придонесите

УЈП ќе проверува која фирма може да земе субвенции за придонесите

Најчевска предлага бесплатна вода и струја наместо зголемување на минималната плата

Најчевска предлага бесплатна вода и струја наместо зголемување на минималната плата

УТРИНСКИ ФОКУС: Ќе го издржат ли фирмите товарот-Од декември зголемен минималецот

УТРИНСКИ ФОКУС: Ќе го издржат ли фирмите товарот-Од декември зголемен минималецот

Заев и Анѓушев бараа инвеститори во Виена

Заев и Анѓушев бараа инвеститори во Виена

СЕ ЗАДОЛЖИВМЕ 53,5 МИЛИОНИ ЕВРА: Колку треба да вратиме за три дена

СЕ ЗАДОЛЖИВМЕ 53,5 МИЛИОНИ ЕВРА: Колку треба да вратиме за три дена

За прв пат во историјата девизните резерви надминаа 3 милијарди евра

За прв пат во историјата девизните резерви надминаа 3 милијарди евра

МАЛА „ПАНИКА“ - Француската блокада и европската колебливост го „урнаа“ берзанскиот индекс

МАЛА „ПАНИКА“ - Француската блокада и европската колебливост го „урнаа“ берзанскиот индекс

Идните пензионери имаат една милијарда евра во двата задолжителни пензиски фонда

Идните пензионери имаат една милијарда евра во двата задолжителни пензиски фонда

Фолксваген нема да гради фабрика во Турција, имаат добра причина

Фолксваген нема да гради фабрика во Турција, имаат добра причина