21 Октомври, 2019
0.0168

Свето Јаневски им остави „наследство“ на трите деца

Објавено во: Економија 10 Јули, 2019

Јане, Драгана и Кирило наследија 5.584 акции со право на глас од својот татко Светозар Јаневски во „Аутомакедонија“ за повеќе од милион евра, откако познатиот бизнис-менаџер одлучи да им ги подари и повеќе да не биде акционер во компанијата, која ги продава брендовите „Опел“ и „Исузу“.

Јане Јаневски,  кој воедно е и актулен член на Управниот одбор на „Аутомакедонија“, Драгана Јаневска и Кирило Јаневски ќе добијат хартии во вредност од по 360.000 евра по пат на подарок евидентиран книговодствено.

Јаневски може слободно да се посвети на преостанатите обврски што ги има кон  „Пивара Скопје“ и „Тиквеш“.

Можеби ќе ве интересира

Со високи претставници на ММФ: Монетарната политика е соодветна и постигнато е историски највисоко ниво на девизните резерви

Со високи претставници на ММФ: Монетарната политика е соодветна и постигнато е историски највисоко ниво на девизните резерви

АЗЕСКИ: Ние сме дел од европското семејство и мора да продолжиме да се однесуваме така!

АЗЕСКИ: Ние сме дел од европското семејство и мора да продолжиме да се однесуваме така!

120 милиони долари од Светска банка за инфраструктура, енергетска ефикасност и модернизација на пензискиот и земјоделскиот сектор

120 милиони долари од Светска банка за инфраструктура, енергетска ефикасност и модернизација на пензискиот и земјоделскиот сектор

Нина Ангеловска: Ребалансот на буџетот не беше поради недостиг на приходи

Нина Ангеловска: Ребалансот на буџетот не беше поради недостиг на приходи

КХВ потврди: Берзата не ги објави податоците навреме

КХВ потврди: Берзата не ги објави податоците навреме

Ќе има нов тендер за Скопје - Блаце: Прескапа понуда за 2 километри автопат

Ќе има нов тендер за Скопје - Блаце: Прескапа понуда за 2 километри автопат

НОВА ТРГОВСКА ОФАНЗИВА НА ТРАМП: Воведени царини на производи, ЕУ ќе возврати

НОВА ТРГОВСКА ОФАНЗИВА НА ТРАМП: Воведени царини на производи, ЕУ ќе возврати

Анѓушев: Прашањето за „бројчаникот“ не треба да биде на моја адреса

Анѓушев: Прашањето за „бројчаникот“ не треба да биде на моја адреса

„Фактор“ изнесува факти, Штериев промовира инсинуации

„Фактор“ изнесува факти, Штериев промовира инсинуации