19 Јуни, 2019
0.0281

ТЕ-ТО: Работиме законски, со стечајот не се оштетени доверители

Објавено во: Економија 21 Септември, 2018

Сите активности на ТЕ-ТО АД Скопје се одвиваат согласно законите во Македонија, реагираат денеска од компанијата Велат дека ги почитуваат сите одлуки на надлежните институции и постапуваат по нив. Тврдат дека сите други тврдења се обид за искривување на вистината и обид за манипулација со фактичката состојба.

„ТЕ-ТО АД Скопје ја изнесе пред надлежните институции целокупната документација и фактичка состојбаи истата, согласно законите, беше прифатена, бидејќи аргументите беа евидентни. Една од засегнатите страни, во јавноста постојано изнесува тврдења кои не се засновани на факти, ниту се поткрепени со докази. Планот за реорганизација е изготвен според објективни критериуми, согласно сите законски процедури и предвидува рамноправен третман на сите доверителиСо планот за реорганизација, не само што не се оштетени доверителите, како што се тврди неосновано, туку напротив овозможува најдобра заштита на интересите на доверителите, поради што тие го поддржаа со огромно мнозинство, стои во реакцијата.

Велат дека ќе продолжат да испорачуваат топлинска и електрична енергија и со сите други редовни активности, а сите вработени во компанијата ќе останат во редовен работен однос и со редовни примања, согласно законот. 

„Тоа е во најдобар интерес на акционерите и на државата имајќи во предвид дека ТЕ-ТО АД Скопје е една од најголемите гринфилд инвестиции во Македонија која работи согласно највисоките стандарди во енергетиката и екологијата, велат од ТЕ-ТО.Можеби ќе ве интересира

Интервју, Гир Олсен: Маврово ќе има 500.000 посетители годишно

Интервју, Гир Олсен: Маврово ќе има 500.000 посетители годишно

Која фирма го плати директорот 62.000 евра за да и направи добивка од 258.000 евра?

Која фирма го плати директорот 62.000 евра за да и направи добивка од 258.000 евра?

ВЛАСТИТЕ ОДЛУЧИЈА: Во Берлин кириите веќе нема да растат

ВЛАСТИТЕ ОДЛУЧИЈА: Во Берлин кириите веќе нема да растат

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Фејсбук објави детали за криптовалутата Либра

Фејсбук објави детали за криптовалутата Либра

Стигна дивидендата во Прилеп! Колку ќе се офајдат акционерите на „Витаминка“ ?

Стигна дивидендата во Прилеп! Колку ќе се офајдат акционерите на „Витаминка“ ?

Eкономските перспективи од Самитот на Западен Балкан во Познањ

Eкономските перспективи од Самитот на Западен Балкан во Познањ

Компаниите од земјава пред Полската бизнис заедница

Компаниите од земјава пред Полската бизнис заедница

Наскоро првата рата за новите автопати

Наскоро првата рата за новите автопати