07 Април, 2020
0.0281

Tell the clouds Bitola is dying! - Кажете им на облаците Битола умира

Објавено во: Мои пари 15 Септември, 2019

Во духот на годинешниот Манаки фестивал и неговото официјално лого tell the clouds, вчера вечер во Битола на црвениот тепих, а и низ градот Битолчани ја дополнија пораката. 


Со порака испишана на своите маици и на постери низ градот грагански активисти порачаа: Tell the clouds Bitola is dying! - Кажете им на облаците Битола умира!


Битола умира поради негрижата кон градот и масовното иселување поради загадувањето, а оваа порака го изразува огромното незадоволство на граѓаните кои сметаат дека е крајно време Битола да живее и Битолчани да дишат чист воздух!   


Можеби ќе ве интересира

Нови вонредни летови од страна на WIZZ AIR за враќање на македонските граѓани дома

Нови вонредни летови од страна на WIZZ AIR за враќање на македонските граѓани дома

Дефектот во Студеничани е саниран

Дефектот во Студеничани е саниран

Донација на мед и прополис за медицинските лица

Донација на мед и прополис за медицинските лица

Македонски Телеком донираше интернет за далечинско учење за 30.000 деца од семејства со социјален ризик

Македонски Телеком донираше интернет за далечинско учење за 30.000 деца од семејства со социјален ризик

Средното училиште „Ѓорче Петров“ во Кавадарци стана енергетски ефикасно со грант од кралството Норвешка

Средното училиште „Ѓорче Петров“ во Кавадарци стана енергетски ефикасно со грант од кралството Норвешка

Државна лотарија отвори нова благајна за исплата на добивки од игрите на среќа

Државна лотарија отвори нова благајна за исплата на добивки од игрите на среќа

COVID-19 ги менува и дигиталните навики на луѓето

COVID-19 ги менува и дигиталните навики на луѓето

Дефектот на Пластичарка е саниран

Дефектот на Пластичарка е саниран

Ротаријанците со 1,4 милиони денари лични донации за поддршка на јавното здравство

Ротаријанците со 1,4 милиони денари лични донации за поддршка на јавното здравство