30 Ноември, 2020
0.0204

Тесла ги руши очекувањата: Како се продаваат електричните автомобили

Објавено во: Економија 22 Октомври, 2020

Профит и пораст на цената на акциите забележа Tesla и во третиот последователен квартал. Со тоа ги надмина проценките на аналитичарите, а акциите на компанијата пораснаа скоро 3 проценти. 

Иако поради кризата и пандемијата беше намалена побарувачкатана автомобили сепак од Тесла очекуваат зголемена побарувачка на елекрични автомобиливоследниот период. 

Тесла произведува електрични автомобили, а очекувањата се производството на моделот Y во Фремонт, Калифорнија и Модел 3 во Шангај да продолжи постепено да се зголемува во текот на вториот квартал.

Приходите пораснале на 5,99 милијарди долари од 4,54 милијарди долари во истиот квартал минатата година. Аналитичарите очекуваа приход од 5,90 милијарди долари во последниот квартал, покажуваат податоците на IBES од „Рафинитив“.


Можеби ќе ве интересира

КРИЗАТА ГО ЗЕМА ДАНОКОТ: Се намалил бројот на работници во индустријата

КРИЗАТА ГО ЗЕМА ДАНОКОТ: Се намалил бројот на работници во индустријата

Доларот паѓа, повеќе не е водечка валута во светот

Доларот паѓа, повеќе не е водечка валута во светот

НОВИ 15.000 ЛУЃЕ БЕЗ РАБОТА: Зошто се зголеми невработеноста?

НОВИ 15.000 ЛУЃЕ БЕЗ РАБОТА: Зошто се зголеми невработеноста?

Јагнешко, ајвар, сирење од Македонија во маркетите Лулу во Катар

Јагнешко, ајвар, сирење од Македонија во маркетите Лулу во Катар

Точете пред полноќ: Поскапуваат бензините и дизелот

Точете пред полноќ: Поскапуваат бензините и дизелот

Петто годишно истражување за бизнис опкружувањето - Бидете дел од најголемата проценка на бизнис средината

Петто годишно истражување за бизнис опкружувањето - Бидете дел од најголемата проценка на бизнис средината

Крешник Бектеши: Трговците на мало ќе работат в недела, а ќе има измени за тие на големо

Крешник Бектеши: Трговците на мало ќе работат в недела, а ќе има измени за тие на големо

Антикорупциска утврди судир на интереси кај членот на РКЕ Атанаско Тунески

Антикорупциска утврди судир на интереси кај членот на РКЕ Атанаско Тунески

Оштетени штедачи на Еуростандард банка: Ултраризични кредити се делени на вересија

Оштетени штедачи на Еуростандард банка: Ултраризични кредити се делени на вересија