18 Ноември, 2019
0.0231

Тевдовски вработува нов советник за плата од 35.679 денари

Објавено во: Економија 23 Мај, 2019

Посебен советник кој ќе го советува министерот Драган Теводвски за макроекономска политика бара Министерството за финансии. Советникот што ќе биде избран ќе работи на определено време до истекот на мандатот на министерот за финансии. 

Основната нето плата на советникот е предвидено да биде 35.679 денари.

Во огласот кој веќе е објавен стои дека кандидатот треба да има најмалку 240 кредити според ЕКТС или завршен VIII степен економски науки, најмалку 5 години работно искуство во струката, најмалку 3 години работа во меѓународни организации на стратешко планирање и економска проблематика, искуство во изготвување на извештаи и анализи,  и да знае англиски јазик. 


Неодамна министерскиот кабинет го напушти советникот Бранимир Јовановиќ, а министерот Тевдовски објави дека на негово место ќе биде ангажиран нов советник, ама рече дека е лице кое веќе е вработено во Министерството и кое веќе било обучено за новата позиција. Во обукат аучесвувал и самиот Јовановиќ.


Можеби ќе ве интересира

На колку години ќе се пензионираат Германците?

На колку години ќе се пензионираат Германците?

Во соседна земја 34.000 пензионери секој ден одат на работа

Во соседна земја 34.000 пензионери секој ден одат на работа

СТАРТУВАШЕ БЕРБАТА НА ШАФРАНОТ: Oваа индустрија отвори 200.000 работни места

СТАРТУВАШЕ БЕРБАТА НА ШАФРАНОТ: Oваа индустрија отвори 200.000 работни места

За ВМРО-ДПМНЕ покачувањето на минималецот е популистичка мерка

За ВМРО-ДПМНЕ покачувањето на минималецот е популистичка мерка

ГУВЕРНЕРКАТА ГО СЛУША ВУЧИЌ: Србија ги зголеми резервите со злато

ГУВЕРНЕРКАТА ГО СЛУША ВУЧИЌ: Србија ги зголеми резервите со злато

Се спогодија Макпетрол и Владата: Спорот за ГА-МА ќе се реши вонсудски

Се спогодија Макпетрол и Владата: Спорот за ГА-МА ќе се реши вонсудски

Брзи кредити ама, по однапред договорени правила: Сите податоци се на увид на клиентот

Брзи кредити ама, по однапред договорени правила: Сите податоци се на увид на клиентот

ГАЗДИТЕ ДА НЕ СИ ИГРААТ - за минималната плата ќе има и казни

ГАЗДИТЕ ДА НЕ СИ ИГРААТ - за минималната плата ќе има и казни

Како ОКТА направи добивка од 2,6 милиони евра во првите девет месеци

Како ОКТА направи добивка од 2,6 милиони евра во првите девет месеци