12 Декември, 2019
0.0188

ТЕЖОК УДАР ЗА ГЕРМАНИЈА: Еве кој им сврте грб

Објавено во: Економија 12 Ноември, 2019

Аналитичарите ширум светот, го чекаат четврток, денот кога германските статистичари ќе соопштат дали Германија е во рецесија. 

Извозот им станува проблем, посебно во Кина. 

Како што забавува кинеската економија, така и потрошувачката за производи од Германија се намалува. 

Ова се случува по цели 30 години/ 

Кина е најголем трговски партнер на Германија, а претходно на оваа позиција беше САД. Сименс, БМВ и Фолксваген беа компании кои имаа корист од Германија. 

Можеби ќе ве интересира

Грците ќе ги враќаат иселените со плати од 3.000 евра

Грците ќе ги враќаат иселените со плати од 3.000 евра

Крсте Шајноски е нов претседател на Агенцијата за супервизија на осигурувањето

Крсте Шајноски е нов претседател на Агенцијата за супервизија на осигурувањето

Кумановски тутунски бос, Мексиканец со македонско потекло ... на „црната листа“ должници на УЈП

Кумановски тутунски бос, Мексиканец со македонско потекло ... на „црната листа“ должници на УЈП

Кој е царот на извршителите и колку се офајдил

Кој е царот на извршителите и колку се офајдил

Кои се и колку заработуваат македонските ТОП 10 извршители

Кои се и колку заработуваат македонските ТОП 10 извршители

Анализа: Странските компании ја билдаат технолошката тежина на индустријата

Анализа: Странските компании ја билдаат технолошката тежина на индустријата

Да се изгради гасно поврзување Струмица – Петрич, бараат македонските и бугарските бизнисмени

Да се изгради гасно поврзување Струмица – Петрич, бараат македонските и бугарските бизнисмени

Формирање на регионален енергетски пазар преку подобрување на енергетската поврзаност помеѓу Македонија и Бугарија

Формирање на регионален енергетски пазар преку подобрување на енергетската поврзаност помеѓу Македонија и Бугарија

УТРИНСКИ ФОКУС: Кои прилепски фирми ги прават најголемите пари

УТРИНСКИ ФОКУС: Кои прилепски фирми ги прават најголемите пари