18 Мај, 2021
0.0196

Тихомир Петрески нов директор на Триглав Пензиско друштво

Објавено во: Финансии 20 Април, 2021

Тихомир Петрески е нов член и претседател на Управниот одбор на Триглав пензиско друштво АД Скопје.

Друштвото извести до Македонска берза дека доскорашниот претседател на Одборот Војдан Јорданов го прекинал работниот ангажман, а дека Петрески доаѓа на позицијата од 1 април 2021 година. Маријан Николовски и натаму продолжува да ја врши функцијата член на Управниот одбор на Друштвото.

Петрески доаѓа во Триглав пензиско друштво од позицијата генерален менаџер и основач на ПЕТРЕСКИ и ПАРТНЕРИ дооел Скопје. Зад себе има значајно професионално искуство во корпоративниот сектор, стекнато на повеќе раководни функции на домашниот и на интернационалните пазари за време на својата професионална кариера и повеќегодишно наставно искуство со активно учество во формалното и неформалното образование.

Ми претставува привилегија и задоволство да бидам дел од тимот професионалци, кои раководат со компаниите членки на Групацијата Триглав. Воедно, предизвикот е уште поголем, затоа што станува збор за одговорна улога во управувањето со најмладиот член, како на Групацијата така и во реформираниот пензиски систем, и ќе ги вложам сите мои професионални капацитети во насока на остварување на заедничката цел, друштвото да се позиционира како атрактивен избор за капитално финансирано пензиско осигурување на македонскиот пазар, вели Петрески.

Триглав пензиско друштво е дел од Групација Триглав, една од најголемите осигурително-финансиски групации во ЈИ Европа. Со работа започна во 2019-та година и во неговиот фокус е грижата за интересите на членовите на фондовите со коишто управува преку постигнување што подобар инвестициски резултат.


Можеби ќе ве интересира

Кристина Камчева влегува во Надзорен одбор на Стопанска банка Битола

Кристина Камчева влегува во Надзорен одбор на Стопанска банка Битола

Почнал повратот на ДДВ: За граѓаните 6,5 милиони евра, нема да има за тие што добија два пати во февруари

Почнал повратот на ДДВ: За граѓаните 6,5 милиони евра, нема да има за тие што добија два пати во февруари

ГОДИНАВА ЌЕ ИМАМЕ ПОВИСОКИ ЦЕНИ ОД ОНА ШТО СЕ ОЧЕКУВАШЕ - Народна банка ги зголеми прогнозите за инфлација на 2,2 отсто за годинава

ГОДИНАВА ЌЕ ИМАМЕ ПОВИСОКИ ЦЕНИ ОД ОНА ШТО СЕ ОЧЕКУВАШЕ - Народна банка ги зголеми прогнозите за инфлација на 2,2 отсто за годинава

Адвокатите се дигитализираат!

Адвокатите се дигитализираат!