21 Април, 2018
0.0527

ТОЈ Е НАЈБОГАТ ВО СРБИЈА: Има 316 компании

Објавено во: Балкан 12 Септември, 2017

Најбогат човек во Србија ако се суди по бројот на фирми е Роберт Фејес од Нови Сад, кој е сопственик, застапник или директор на 316 фирми, пишува Блиц. 

На име на сестра му Изабела Фејес има 86 фирми. 

Во меѓувреме во простапка за регистрација се уште 13 компании. 

Фирмите се занимаваат со трговија на големо и мало, печатење, туризам, па дури и даночно советување. 

Но, има нешто заедничко за сите фирми. Тие во 90-те се регистрирани по судови и други места во Србија и со години не биле активни. 

Работите се смениле лани и оваа година кога раководните лица се променети. 

Можеби ќе ве интересира

Никос Ксидакис: Сега е најдобриот момент за решение на името

Никос Ксидакис: Сега е најдобриот момент за решение на името

ПОСЛЕПОЛНОЌНИ ЗЕМЈОТРЕСИ: Грција се тресе

ПОСЛЕПОЛНОЌНИ ЗЕМЈОТРЕСИ: Грција се тресе

Зошто турското злато е повлечено од американските сефови?

Зошто турското злато е повлечено од американските сефови?

АНКЕТА: Дали Србите веруваат дека Косово е изгубено?

АНКЕТА: Дали Србите веруваат дека Косово е изгубено?

Ивана Трамп во Белград: Што прави поранешната сопруга на Доналд во Србија?

Ивана Трамп во Белград: Што прави поранешната сопруга на Доналд во Србија?

Катругалос: Сакаме комплетно решение за да не се создаде проблем во следната деценија

Катругалос: Сакаме комплетно решение за да не се создаде проблем во следната деценија

Вуцис: Грција има интерес да се реши името, но со уставни гаранции

Вуцис: Грција има интерес да се реши името, но со уставни гаранции

Харадинај вели дека Србија ќе го признае Косово

Харадинај вели дека Србија ќе го признае Косово

Од пловечка резиденција до `рѓа: Како денес изгледа познатиот брод „Галеб“ на Маршалот Тито

Од пловечка резиденција до `рѓа: Како денес изгледа познатиот брод „Галеб“ на Маршалот Тито