18 Февруари, 2020
0.0216

Тркалезна маса на тема: „ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО КАКО ИМПЕРАТИВ ЗА СТАБИЛНИ И ПРЕДВИДЛИВИ УСЛОВИ ЗА ВОДЕЊЕ БИЗНИС“

Објавено во: Економија 22 Август, 2019

Стопанската комора на Македонија оценува дека е дојдено времето кога треба прашањето за владеење на правото во земјава да биде предмет на разгледување и од страна на бизнис-заедницата, како битна претпоставка која треба да биде исполнета во целост, за да можеме понатаму да се посветиме на прашањата поврзани со економијата, економскиот раст и подоброто бизнис-опкружување.

Со цел да дадеме реален придонес во остварувањето на владеењето на правото и правната држава, Стопанската комора на Македонија организира


Тркалезна маса на тема:

„ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО КАКО ИМПЕРАТИВ ЗА СТАБИЛНИ И ПРЕДВИДЛИВИ УСЛОВИ ЗА ВОДЕЊЕ БИЗНИС“

26.8.2019 година (понеделник), во 11:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 4 на петти кат

На настанот ќе бидат разменети искуства меѓу бизнис-заедницата, медиумите, дипломатите, научната и стручната јавност и ќе бидат утврдени конкретни препораки и заклучоци што ќе се испорачаат до носителите на државната власт.

Доколку сте заинтересирани да го проследите настанот, Ве молиме за потврда на следниот контакт: 02/3244 018.

Можеби ќе ве интересира

ПРОМЕНИ КАЈ ВАЛУТИТЕ: Еврото падна во однос на доларот

ПРОМЕНИ КАЈ ВАЛУТИТЕ: Еврото падна во однос на доларот

ШВАЈЦАРИЈА ЛИДЕР: Oва се најскапи држави за живот

ШВАЈЦАРИЈА ЛИДЕР: Oва се најскапи држави за живот

Бирото за регионален развој реагира за ревизорскиот извештај

Бирото за регионален развој реагира за ревизорскиот извештај

Познато на кое место во Македонија ќе влезе интерконекторот од Грција

Познато на кое место во Македонија ќе влезе интерконекторот од Грција

Мицкоски: Ќе ги поврземе Скопје и Битола со автопат, ќе се патува само час и пол

Мицкоски: Ќе ги поврземе Скопје и Битола со автопат, ќе се патува само час и пол

Германскиот суд забрани отворање на фабрика за 12.000 работници

Германскиот суд забрани отворање на фабрика за 12.000 работници

Од која трговија на мало во Македонија се прават милиони евра?

Од која трговија на мало во Македонија се прават милиони евра?

Томислав Тунтев сработи без добивка и со поголеми расходи

Томислав Тунтев сработи без добивка и со поголеми расходи

ОД ПОЛНОЌ ПОСКАПЕА: Еве ги цените на бензините и дизелот за неделава

ОД ПОЛНОЌ ПОСКАПЕА: Еве ги цените на бензините и дизелот за неделава