22 Октомври, 2020
0.0225

УСАИД ќе го поддржи бизнис-растот во областите туризам, земјоделство и производство

Објавено во: Мои пари 18 Септември, 2020

Новата иницијатива имплементирана од „Линк акрос“ и кофинансирана од УСАИД, регионалниот проект за економски развој, управување и развој на претпријатија, е фокусирана на поттик на економскиот раст во Северна Македонија и Албанија. Оваа иницијатива, наречена „Гроу биз“ (GrowBiz), е особено навремена со оглед на економското влијание на пандемијата на Ковид-19.

„Гроу биз“ има цел да помогне во растот и зглемената продажба во областите туризам, земјоделство и производство. „Гроу биз“ ќе овозможи интегриран и приспособен пристап, кој почнува со обуки и резултати во креирање и рафинирање приспособен план за раст, со помош на извршни бизнис-експерти во обука и регионални индустриски експерти. Македонските бизниси ќе имаат бенефит од над 22 часа обука за стратегиски менаџмент, истражување на пазарот, дигитален маркетинг, брендирање, задоволство на потрошувачите и вработените, одржливост на животната средина и социјална одговорност. Овие обуки ќе бидат дополнети со над 20 часови еден на еден трнинг, т.е. обука и консултациски сесии со искусни деловни луѓе од САД и од нашиот регион, со цел креирање и почеток на имплементирање план за бизнис-раст. Дополнително, учесниците ќе имаат бенефит од понатамошни 8 часа изборни обуки фокусирани на специфични теми од земјоделството, туризмот или секторот на лесно производство, како и адаптирана ревизија на дигиталниот маркетинг, и изработка на промотивно видео.

„Гроу биз“ е отворена за мали и средни компании регистрирани во Северна Македонија или Албанија во следните сектори: земјоделство и обработка на земјоделски производи, еко/авантура/рурален туризам, производство на текстил и облека и производство и обработка на дрво.

За повеќе информации и регистрирање на овој уникатен и иновативен програм посетете ја фејсбук-страницата https://www.facebook.com/linkacross. Рокот за аплицирање е 9 октомви 2020 и бројот на учесници е ограничен.

Можеби ќе ве интересира

Хуавеи: Одлуката на Шведска за 5Г опремата е без основа

Хуавеи: Одлуката на Шведска за 5Г опремата е без основа

Избрани добитниците на наградната игра Охридска Банка и VISA- Визарата може сѐ

Избрани добитниците на наградната игра Охридска Банка и VISA- Визарата може сѐ

Омега со нови модели во колекцијата De Ville Tresor

Омега со нови модели во колекцијата De Ville Tresor

30 години „Варус“ на македонскиот и регионалниот пазар: Во партнерство со науката, посветени на животот

30 години „Варус“ на македонскиот и регионалниот пазар: Во партнерство со науката, посветени на животот

Huawei Watch GT 2 Pro - Време е за нешто елегантно и прецизно

Huawei Watch GT 2 Pro - Време е за нешто елегантно и прецизно

Есенско возење – подгответе се за сезоната на дождови

Есенско возење – подгответе се за сезоната на дождови

Благодарение на најновото партнерство на Httpool со Spotify, брендовите во Македонија конечно ќе можат да им се обратат на љубителите на музиката

Благодарение на најновото партнерство на Httpool со Spotify, брендовите во Македонија конечно ќе можат да им се обратат на љубителите на музиката

Халкбанк АД Скопје прва банка од регионот која се вклучува на глобалната коалиција „ПрајслесПланет“ на Mastercard

Халкбанк АД Скопје прва банка од регионот која се вклучува на глобалната коалиција „ПрајслесПланет“ на Mastercard

HUAWEI P smart 2021 пристигна на македонскиот пазар со quad камера, стилски дизајн и батерија од 5000mAh

HUAWEI P smart 2021 пристигна на македонскиот пазар со quad камера, стилски дизајн и батерија од 5000mAh