23 Октомври, 2019
0.0180

Уште една европска престолнина ги „замрзнува“ кириите

Објавено во: Финансии 02 Јули, 2019

По Берлин, и Париз ги „замрзнува“ кириите за да го спречи растот на трошоците во престолнината. 

Берлин реши на 5 години почнувајќи од 2020 година да ги „замрзне“ кириите. 

Од 2015 до 2017 година имаше неуспешен обид да се ограничат цените на кириите, а сега ќе им се помогне на луѓето од средна класа. 

За 15 години цените на становите во Париз пораснале за 50%. Во САД и Европа се ограничуваат цените на кириите за да се спречи луѓето да ги напуштаат градовите. 

Можеби ќе ве интересира

Скопјани дале 3,5 милиони евра за „вечен живот“

Скопјани дале 3,5 милиони евра за „вечен живот“

Компанијата „Певец“ продава земјиште во Македонија

Компанијата „Певец“ продава земјиште во Македонија

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години