18 Мај, 2021
0.0266

УСПЕШНО ЗАВРШИ ХУМАНИТАРНАТА АКЦИЈА „ВОЛШЕБНО ВЕЛИГДЕНСКО ДРВО” ВО РАМСТОР МОЛ

Објавено во: Мои пари 29 Април, 2021

Непосредно пред велигденските празници, традиционално и оваа година се одржи хуманитраната акција „Волшебно велигденско дрво“ која траеше од 12.04.2021 до 27.04.2021  во Рамстор Mол.

Оваа хуманитарна акција беше наменета за корисниците од Дневниот центар за лица со церебрална парализа и Дневен центар за лица со интелектуална попреченост над 18 години “Пролет“, а беше оранизирана и овозможена благодарение на Црвен крст на Град Скопје и Рамстор Mол во соработка со ЈУ Меѓуопштински центар за социјални работи на град Скопје, а поддржана од Комерцијална банка АД Скопје.

Подароците од хуманитарната акција кои беа собрани со помош на посетителитена Рамстор Мол се предадени  на корисниците од Дневниот центар за лица со церебрална парализа и Дневен центар за лица со интелектуална попреченост над 18 години “Пролет“, а со тоа им се исполнија нивните скромни желби и ги дочекаа со насмевки подароците во пресрет на велигденските празници.

Организаторите се заблагодарија на сите оние кои заземаа учество во оваа хуманитарна акција, а воедно ги поттикнуваат и останатите кои не успееа оваа година да се вклучат во оваа акција, во иднина да бидат и они дел од настани од ваков карактер, за да можеме заеднички да ја подигнеме свеста за надминување на предрасудите и стереотипите за лицата со пречки во развојот.

Можеби ќе ве интересира

IuteCredit Europe ги објави неревидираните финансиски резултати за првиот квартал од 2021

IuteCredit Europe ги објави неревидираните финансиски резултати за првиот квартал од 2021

Нови технологии заради кои нашата храна останува подолго свежа во фрижидер

Нови технологии заради кои нашата храна останува подолго свежа во фрижидер

Скијачки клубови: Новиот претседател на СФМ е избран со фалсификат

Скијачки клубови: Новиот претседател на СФМ е избран со фалсификат

Нов циклус обуки од Мотива Центарот за менаџмент образование и обука во проект подржан од Фонд за иновации и технолошки развој

Нов циклус обуки од Мотива Центарот за менаџмент образование и обука во проект подржан од Фонд за иновации и технолошки развој

Онлајн-настан за реобјавувањето на романот „Кратката пролет на Моно Самоников“ од Димитар Солев

Онлајн-настан за реобјавувањето на романот „Кратката пролет на Моно Самоников“ од Димитар Солев

Заштедете и уживајте во уникатните придобивки во светот на патувањето со travelWorld

Заштедете и уживајте во уникатните придобивки во светот на патувањето со travelWorld

Македонија 2025 со поддршка за младите: Доделени десет стипендии за талентирани средношколци

Македонија 2025 со поддршка за младите: Доделени десет стипендии за талентирани средношколци

Најиновативните светски технологии за прочистување на воздух и вода изложени во новата концепт-продавница на „Екотип“

Најиновативните светски технологии за прочистување на воздух и вода изложени во новата концепт-продавница на „Екотип“

НЛБ Банка со финансиско советување за осигурителни продукти и пензиско осигурувње пред своите експозитури

НЛБ Банка со финансиско советување за осигурителни продукти и пензиско осигурувње пред своите експозитури