18 Мај, 2021
0.0184

Утре ќе протестираат штедачите од Еуростандард банка

Објавено во: Финансии 19 Април, 2021

Утре ќе протрестираат штедачите од Еуростандард банка. 

„Поради развојот на настаните со Уставниот суд, а и сега со Државна комисија за спречување на корупцијата, Здружението Правда за штедачи, како што претходно најавивме, ќе излезе на протест утре, понеделник, во 10 часот пред канцелариите на ДКСК. Локацијата е добро позната, спроти Сообранието на улица Даме Груев во Градски ѕид. Утре во 10 часот, адвокатот на Здружението заедно со Иницијативниот одбор на Здружението ќе достави официјална спремена документација со докази во архивата на ДКСК во врска со постапувањето на Уставниот Суд за гласање по иницијативата за оценка на уставноста на член 163 став 3 од Законот за банки, со кој на Фондот за осигурување на депозити му се дава предимство при наплата на побарувањата во стечајната постапка во однос на сите други доверители“, велат штедачите во својот допис до јавноста. 

Можеби ќе ве интересира

Кристина Камчева влегува во Надзорен одбор на Стопанска банка Битола

Кристина Камчева влегува во Надзорен одбор на Стопанска банка Битола

Почнал повратот на ДДВ: За граѓаните 6,5 милиони евра, нема да има за тие што добија два пати во февруари

Почнал повратот на ДДВ: За граѓаните 6,5 милиони евра, нема да има за тие што добија два пати во февруари

ГОДИНАВА ЌЕ ИМАМЕ ПОВИСОКИ ЦЕНИ ОД ОНА ШТО СЕ ОЧЕКУВАШЕ - Народна банка ги зголеми прогнозите за инфлација на 2,2 отсто за годинава

ГОДИНАВА ЌЕ ИМАМЕ ПОВИСОКИ ЦЕНИ ОД ОНА ШТО СЕ ОЧЕКУВАШЕ - Народна банка ги зголеми прогнозите за инфлација на 2,2 отсто за годинава

Адвокатите се дигитализираат!

Адвокатите се дигитализираат!