22 Септември, 2020
0.0314

УТРИНСКИ ФОКУС: Граѓани може да бидат долгорочно оштетени оти ќе имаат помала пензија од реално заслужената

Објавено во: Македонија 20 Јануари, 2020

Вести во фокусот на Фактор ова утро ...

Можно ли е да се случи граѓаните да бидат долгорочно оштетени, затоа што ќе имаат помала пензија од реално заслужената? Ова не се исклучува ако се земе предвид фактот дека ПИОМ има „дупки“ во архивите.

За овој проблем прво се пожалија граѓани а стигна потврда и државните ревизори. Целата анализа читајте ја овде.

*

Владата повторно ги спасува од долгови јавните претпријатија...како и на кој начин, читајте детално овде.

*
Во време кога општеството станува се покомплексно, непредвидливо и карактеризирано со континуирана политичка нестабилност, но и голема стапка на иселување, успехот, растот и додадената вредност на организациите како од приватниот така и од јавниот сектор зависи од лидери на сите нивоа на хиерархија, способни да управуваат во комплексна средина, подготвени за брза промена и развој на вработените...
*

Министерството за економија не прецизира кога ќе биде објавен огласот за јавно-приватно партнерство за управување со новиот систем на дистрибуција на природниот гас, но она што е јасно засега е дека постапката ќе започне наскоро и ќе биде завршена за точно две години, по владината одлука донесена на крајот од минатата година.

Владимир Хари Крстевски: Секој да преземе одговорност за ѓубрето што се фрла на Водно
 Со Владимир Хари Крстевски поразговаравме за одговорноста која треба да ја преземат сите посетители бидејќи како што вели тој не треба некој да очекува дека после нив некој ќе чисти.


Можеби ќе ве интересира

Јанушев се повлекува, а Мицкоски кажа дека има полн легитимитет за водење на партијата

Јанушев се повлекува, а Мицкоски кажа дека има полн легитимитет за водење на партијата

Љупчо Палевски кажа кој наредил да го претепаат

Љупчо Палевски кажа кој наредил да го претепаат

Ќе се прави постмортен тест за украдениот пациент од Струмица

Ќе се прави постмортен тест за украдениот пациент од Струмица

Одбиен е предлогот на Мицкоски за вонреден конгрес

Одбиен е предлогот на Мицкоски за вонреден конгрес

РОДНИНА НА ПОЧИНАТО БЕБЕ БУРНО РЕАГИРАЛ: Спречен нов инцидент во струмичката болница

РОДНИНА НА ПОЧИНАТО БЕБЕ БУРНО РЕАГИРАЛ: Спречен нов инцидент во струмичката болница

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Украден мртовец во Струмица, а младо моче почина од коронавирусот

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Украден мртовец во Струмица, а младо моче почина од коронавирусот

ЗА ИНЦИДЕНТОТ ВО СТРУМИЦА: Дваесетина луѓе го однеле мртовецот сосе креветот

ЗА ИНЦИДЕНТОТ ВО СТРУМИЦА: Дваесетина луѓе го однеле мртовецот сосе креветот

Еве како изгледа пешачката зона покрај Вардар денес

Еве како изгледа пешачката зона покрај Вардар денес

ЦРН БИЛАНС: Досега 700 граѓани починаа од коронавирусот

ЦРН БИЛАНС: Досега 700 граѓани починаа од коронавирусот