19 Април, 2019
0.0603

УТРИНСКИ ФОКУС: Како скокна добивката на „Уни банка“, во Центар сепак ќе се гради

Објавено во: Економија 21 Март, 2019

Во денешниот утрински фоксу на Фактор топ тема е Уни банка која им држи лекции на конкурентите.

Таа банка има раст на депозитната база за повеќе од 60 милиони евра во една година и раст на добивката од 10 отсто. Овие параметри укажуваат на значаен успех на банката во својата конкренција а сите детали ќе ги најдете тука.


*Укинат е популарниот мораториум за забрана за градење што го донесе општина Центар. Граѓаните реагираа а дали се работи за нова игра читајте овде.


*Дека не сите фирми издаваат фискални сметки, потврдуваат купувачите, а при тоа дел од овие дуќани нудат и производи со пониска цена, со што го уриваат бизнисот на оние кои работат легално и ги почитуваат законите.

Повеќе на темата читајте на овој линк.

Можеби ќе ве интересира

Исклучените од парно да пополнат формулар

Исклучените од парно да пополнат формулар

Светска банка: Решеното име отвара простор за поголем раст

Светска банка: Решеното име отвара простор за поголем раст

Кој е црепот што прави профит 30 отсто од приходите?

Кој е црепот што прави профит 30 отсто од приходите?

Случај Топлификација: Има ли причина за молкот на институциите

Случај Топлификација: Има ли причина за молкот на институциите

Јавната администрација најмногу потфрли кај германските инвеститори. Најзадоволни се од цената на трудот

Јавната администрација најмногу потфрли кај германските инвеститори. Најзадоволни се од цената на трудот

Царовска не дава три пати поголема социјална помош за седење дома

Царовска не дава три пати поголема социјална помош за седење дома

АКЦИИТЕ ВО ПАД: Големиот авиопревозник „Џет Ервејс“ во големи проблеми

АКЦИИТЕ ВО ПАД: Големиот авиопревозник „Џет Ервејс“ во големи проблеми

Стопанската комора - клучот во соработката на училиштата и компаниите

Стопанската комора - клучот во соработката на училиштата и компаниите

Колку крупен кеш поминува на македонската граница?

Колку крупен кеш поминува на македонската граница?