26 Април, 2019
0.0207

УТРИНСКИ ФОКУС: Предизборни вработувања во Водостопанство, кој има најголема а кој најмала плата?

Објавено во: Економија 22 Март, 2019

Пред избори директорот на АД Водостопанство итно вработува а се вади на потребата дека требаат работници за чистење на каналите за наводнување.

Имер Селами го крши законот со оваа постапка, обвинува пак од друга страна министерот Дамјан Манчевски.

Пред скоро еден месец, Селами се поднови со службена лимузина за 50.000 евра а се за темава читајте тука.

*Просечната плата во Македонија во јануари бележи раст од два отспо според пресметките на Државниот завод за статистика.  

Месечна исплатена нето-плата по вработен, во јануари 2019 година изнесува 24.517 денари, објави Државниот завод за статистика.

Најмала бруто плата во јануари земале вработени во секторите производство на кожа и слични производи од кожа која изнесувала 19.653 денари. 

Најновите податоци од статистика покажуваат дека вработените во секторот на воздухопловството земаат најголеми плати . 

Не се програмерите: Кој во јануари земал најголема плата во Македонија-читајте тука.

Буџетска инфузија кон ПИОМ
478 милиони евра е сумата која ја префрлила Владата од државниот буџет кон Фондот за ПИОМ, во цела мината година. 

Парите се за редовна исплата на пензиите, а според завршната сметка на државниот фонд, сепак и покрај трансферите, ПИОМ речиси секој месец позајмувал и дополнителни пари од буџетот кои потоа редовно ги враќал.

Можеби ќе ве интересира

Гувернерката Ангеловска Бежоска за МИА: Можам да потврдам дека денарот е стабилен

Гувернерката Ангеловска Бежоска за МИА: Можам да потврдам дека денарот е стабилен

Капиталните инвестиции во лер: Објавени податоците до март

Капиталните инвестиции во лер: Објавени податоците до март

Дилема: Гимназиско или стручно образование

Дилема: Гимназиско или стручно образование

„Алкалоид“ во офанзива на странските пазари!

„Алкалоид“ во офанзива на странските пазари!

МИЛИОНСКА ГЛОБА: Колку долари ќе биде казнет „Фејсбук“ од американските власти?

МИЛИОНСКА ГЛОБА: Колку долари ќе биде казнет „Фејсбук“ од американските власти?

УТРИНСКИ ФОКУС: Профитот на „Комерцијална банка“ преполовен, „Алкалоид“ ја зголеми добивката

УТРИНСКИ ФОКУС: Профитот на „Комерцијална банка“ преполовен, „Алкалоид“ ја зголеми добивката

Ќе се одважат ли блиските на функционерите од власта по непотизмот или нема да го слушаат лидерот Заев?

Ќе се одважат ли блиските на функционерите од власта по непотизмот или нема да го слушаат лидерот Заев?

Се лизна ли „Комерцијална банка“?

Се лизна ли „Комерцијална банка“?

Алкалоид АД Скопје со раст на приходите во првите три месеци годинава и 55 нови вработувања

Алкалоид АД Скопје со раст на приходите во првите три месеци годинава и 55 нови вработувања