06 Јуни, 2020
0.0287

Венко Глигоров удри по Макрадули: „Неспособен си и да си одиш“

Објавено во: Македонија 09 Ноември, 2019

„Кога е загадено во лето - ќути. Кога почнува ладното - ги “вади” студиите кои кажувале дека главниот причинител е затоплувањето во домовите. Па смислија дека со “500” инвертори ќе решавале смртоносно загадување.

Не сум видел ниедна негова студија на која се референцира. Многу поважно е кој ја финансира студијата. Ако таквите студии се поддржани од Усје, Дрисла и таквите, јасна е борбата.

Но не ни требаат студиите на Министерството ... Уверени сме сите дека главното и смртоносното загадување доаѓа од неколку пунктови во Скопје каде се палат недозволиви материи. Дел се фино етаблирани компании, а дел се места/локални објекти каде се пали на диво. Толку јаки шпицови не може да прават ниту домовите ни превозните средства.

Да се вадиш со тоа дека 90% од градовите во Европа се со загадување - треба да си малоумен. Или да мислиш дека ние сме малоумни. Скопје и неколку градови во Македонија се во првите 5 најзагадени градови во светот. За економија сме последни во Европа, а за загадување - први во свет.

Замениче Министре,
да си ги пакуваш куферите и да напуштиш министерството. Ниту си стручен, ни си работлив, а за мито земање не сум сигурен да тврдам. Сега тоа не е ни битно. ДА СИ ОДИШ и да престанеш да не’ труеш.

(ако заменикот не си оди, ЗЗ нема што да бара на премиерското столче)“


Фејсбук статус - Венко Глигоров - Поранешен претседател на Сојузот на стопански комори (ССК)


Можеби ќе ве интересира

НОВИНАРКАТА ДУШИЦА МРЃА НЕГАТИВНА - останува во самоизолација до вториот тест

НОВИНАРКАТА ДУШИЦА МРЃА НЕГАТИВНА - останува во самоизолација до вториот тест

Аеродромите ќе се отворат после 15 јуни, тајмингот ќе го каже Комисијата за заразни болести

Аеродромите ќе се отворат после 15 јуни, тајмингот ќе го каже Комисијата за заразни болести

ЃОРЧЕПЕТРОВЕЦОТ ШТО БИЛ ПРИВЕДЕН БИЛ ПИЈАН - пријавен е за гласна музика, а ги навредувал и полицајците

ЃОРЧЕПЕТРОВЕЦОТ ШТО БИЛ ПРИВЕДЕН БИЛ ПИЈАН - пријавен е за гласна музика, а ги навредувал и полицајците

ФАКТОР ДОЗНАВА - и денеска бројката на новозаболени ќе биде слична како вчера, меѓу 150 и 200

ФАКТОР ДОЗНАВА - и денеска бројката на новозаболени ќе биде слична како вчера, меѓу 150 и 200

СКОПЈАНИ ИЗБЕГАА ВО ОХРИД ЗА ДА ШЕТААТ - ама денеска ќе им врне

СКОПЈАНИ ИЗБЕГАА ВО ОХРИД ЗА ДА ШЕТААТ - ама денеска ќе им врне

ТРАГЕДИЈА ВО ДЕЛЧЕВСКО: Шестгодишно детенце починало при пад од трактор

ТРАГЕДИЈА ВО ДЕЛЧЕВСКО: Шестгодишно детенце починало при пад од трактор

ДОКТОР КАЛАМАРАС СО ЈАСНА ПОРАКА: Со вашите теории на заговор ќе го убиете медицинскиот персонал, потоа лечете се сами

ДОКТОР КАЛАМАРАС СО ЈАСНА ПОРАКА: Со вашите теории на заговор ќе го убиете медицинскиот персонал, потоа лечете се сами

ИНТЕРВЈУ БОЧВАРСКИ-ГРАДОНАЧАЛНИК НА ШТИП: Ќе бидат казнети превозниците за несоодветно превезување на работниците до конфекциите

ИНТЕРВЈУ БОЧВАРСКИ-ГРАДОНАЧАЛНИК НА ШТИП: Ќе бидат казнети превозниците за несоодветно превезување на работниците до конфекциите

ОД ПОНЕДЕЛНИК ПАК ЌЕ НЕМА ПОЛИЦИСКИ ЧАС - Филипче, сепак, со резерва додека не „пресече“ Комисијата

ОД ПОНЕДЕЛНИК ПАК ЌЕ НЕМА ПОЛИЦИСКИ ЧАС - Филипче, сепак, со резерва додека не „пресече“ Комисијата