23 Март, 2018
0.0999

Весковски: Како атрактивно земјиште во Карпош е продадено за багателна цена?

Објавено во: Македонија 13 Октомври, 2017

Душко Весковски од СДСМ на партиска прес конференција откри потенцијално спорна зделка за државно градежно земјиште кое било продадено од општина Карпош под водство на Стевчо Јакимовски за смешна сума за потоа неговата вредност неколкукратно да се зголеми.

„Градежното земјиште со вкупна површина од 1.533 м2 е продадено за 671.454 денари (речиси 11 илјади евра) на друштвото за производство, трговија и услуги ГРОМ ПРОМЕТ ДОЕЛ. Го прашуваме Јакимовски, како оттуѓил државно земјиште за багателна цена слично како неговиот коалиционен партнер Груевски. Само 2 месеци подоцна по оттуѓувањето, истото земјиште заедно со легализираните објекти застапувано од ГРОМ ПРОМЕТ ДООЕЛ е продадено на фирмата Друштво за градежништво, инженеринг производство и трговија на големо и мало ДАБАР ДООЕЛ по цена од 36.900.000 денари или 600 илјади евра, тврди Весковски од СДСМ.


На прес конференцијата беа презентирани и документи од општинските одлуки со ветување дека доколку дојде до смена на раководството во Карпош случајот ќе биде истражен.


Можеби ќе ве интересира

(ФОТО) Неверојатна фотографија со која пролетта му се спротивстави на снегот

(ФОТО) Неверојатна фотографија со која пролетта му се спротивстави на снегот

Шилегов за стопирањето на изградбата на Луна паркот: Скопје заслужува сериозни и трајни решенија

Шилегов за стопирањето на изградбата на Луна паркот: Скопје заслужува сериозни и трајни решенија

Што порачува Тимоние за Македонија по Законот за јазици?

Што порачува Тимоние за Македонија по Законот за јазици?

Додека биле на Младенци им украле 250.000 денари

Додека биле на Младенци им украле 250.000 денари

ЗАГРИЖУВАЧКИ ПОДАТОЦИ: Се помалку студенти заинтересирани за математика и природни науки

ЗАГРИЖУВАЧКИ ПОДАТОЦИ: Се помалку студенти заинтересирани за математика и природни науки

Каква соработка договорија Османи и Коѕијас?

Каква соработка договорија Османи и Коѕијас?

Притворените за „крвавиот четврток“ си прошверцувале мобилни во затвор?

Притворените за „крвавиот четврток“ си прошверцувале мобилни во затвор?

Во полиција повикани советници кои протестирале пред домот на Ременски

Во полиција повикани советници кои протестирале пред домот на Ременски

Тешка кражба на Фармацевтскиот факултет

Тешка кражба на Фармацевтскиот факултет