23 Март, 2018
0.0607

Видео: Како се споредуваат армиите на Албанија и Србија?

Објавено во: Балкан 13 Март, 2018

Воен конфликт на Балканот никој не посакува ниту пак менување на границите. Затоа каналот Daily Media на YouTube направи едукативно видео за споредба меѓу армиите на Албанија и Србија, како две сили на Балканот кои сега имаат пријателски односи, а историски речиси никогаш не биле во отворен конфликт. 

Во видеото е направена анализа на бројот на активна војска, на резервисти, на бројот на граѓани кои влегуваат во границата на борбена подготвеност и потенцијалните човечки ресурси за мобилизација.

Исто така интересно е да се види и споредбата на бројот на оружја, нивниот вид и досег, како и разновидност. Од Daily Media посочуваат дека немаат никаква намера да предизвикаат омраза или пак конфликт.


Можеби ќе ве интересира

Што мисли мнозинството во Грција за скопското прашање?

Што мисли мнозинството во Грција за скопското прашање?

КОСОВО ГИ САКА ПРЕШЕВО И МЕДВЕЃА: Што одговорија Србите?

КОСОВО ГИ САКА ПРЕШЕВО И МЕДВЕЃА: Што одговорија Србите?

Павлопулос кажа под кои услови Македонија може да влезе во ЕУ и НАТО

Павлопулос кажа под кои услови Македонија може да влезе во ЕУ и НАТО

Ѕанакопулос: Нема отстапки од ерга омнес и уставна ревизија

Ѕанакопулос: Нема отстапки од ерга омнес и уставна ревизија

Од кого Грција ќе добие нови 6,7 милијарди евра за економска помош?

Од кого Грција ќе добие нови 6,7 милијарди евра за економска помош?

ГРЦИТЕ ПОПУШТААТ: Aнкета открива какво решение за граѓаните е прифатливо

ГРЦИТЕ ПОПУШТААТ: Aнкета открива какво решение за граѓаните е прифатливо

(ВИДЕО) АПОКАЛИПСА: Eве како изгледаат поплавени делови од Хрватска

(ВИДЕО) АПОКАЛИПСА: Eве како изгледаат поплавени делови од Хрватска

РАМА СЕ ШЕГУВА: На Белград му е потребна магија да влезе во ЕУ пред Албанија

РАМА СЕ ШЕГУВА: На Белград му е потребна магија да влезе во ЕУ пред Албанија

Катругалос вели има проблеми околу името - го имаат ли договорот в џеб?

Катругалос вели има проблеми околу името - го имаат ли договорот в џеб?