22 Април, 2019
0.0288

(ВИДЕО) РАСТАТ ПЛАТИТЕ, НО И КИРИИТЕ: Просечна цена на стан е 2.500 евра

Објавено во: Финансии 07 Февруари, 2019

Даблин, главниот град на Ирска станува еден од најскапите градови. 

Растат платите, но и трошоците за живот, па така просечна цена на стан е 2.500 евра за изнајмување. Тоа е три пати повеќе од цената во Белфаст, град на 2 часа оддалеченост од Даблин. 

Има многу американски компании кои вработуваат еден од пет работници во земјата. 

Детали во видеото, овде

фото Википедија

Можеби ќе ве интересира

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата