14 Јули, 2020
0.0191

VIVAX топлински пумпи – Дигитализација на целиот систем за ладење и греење на секое домаќинство

Објавено во: Мои пари 30 Јуни, 2020

Ширењето на WiFi технологијата и развојот на дигиталните апликации за паметните телефони ги создадоа предусловите за концептот на „паметно живеење“. Современите технологии кои што ги користат денешните мобилни телефони нудат решенија преку кои што секој еден човек може да ги контролира уредите во својот дом. Регулирајќи ги апаратите во домаќинството од било каде, дури и кога корисникот е далеку од дома, овозможува да се подобри конфорот за живеење и да се оптимизира потрошувачката на електрична енергија на секој дом.

Многу е важно и неопходно да се обезбеди сигурен систем за ладење и греење на домот, кој ќе биде најефикасен и ќе носи најниски трошоци, преку целата година. Можност за дигитализација на целиот систем за ладење и греење е предност плус, а истата ја нуди компанијата VIVAX, преку топлинските пумпи, чие функционирање може лесно и едноставно да се контролира преку мобилен телефон.


За пријатен престој во секој дом, на секое домаќинство му е потребен пријатен амбиент со соодветна температура, која што може да се добие со новите топлински пумпи на VIVAX, кои што имаат троен систем на работа, односно ладење, греење и топла вода, преку целата година. Предноста на топлинските пумпи е тоа што, нивното работење може да се поврзат со многу апарати во домаќинството.


Можноста VIVAX топлинските пумпи да се поврзат со голем дел од уредите во домот, како што се подно греење, радијаторите, бојлерите за греење на вода и слично, овозможуваат постигнување на совршена температура во домот, во текот на целата година. Опцијата за WiFi поврзување, дава можност за контролирањње на работата на VIVAX топлинската пумпа, односно регулирањето на температурата во домот може да се прави едноставно преку мобилниот телефон, од било кое место со интернет конекција. Преку опцијата на мобилниот телефон, сега едноставно може да се провери состојбата на работата на уредите во домот кои се поврзани со топлинската пумпа, да се намести температурата, посебно во секоја соба од домот, да се сетира режимот на работа и доколку се појави некој дефект, информациите за истиот да се појават како известување на мобилниот телефон.

Времето кога уредите во домаќинството се контролираа преку далечински управувач полека поминува. Грижите за тоа дали домот ќе биде топол или ладен кога се враќаме од работа или прошетка, се веќе минато. Сега само со еден клик на мобилниот телефон може да ја поднесеме температурата која сакаме да ја имаме кога ќе се вратиме дома.

За повеќе информации и детали за новите VIVAX топлински пумпи обратете се на некој од телефоните за контакт 02 3202 837 / 02 3202 812 или посетете некое од продажните места преку продажната мрежа.


Можеби ќе ве интересира

Романот „Изброј ги ѕвездите“ е вистинска приказна за хероизмот на 10-годишната Анемари за времето на холокаустот во Данска

Романот „Изброј ги ѕвездите“ е вистинска приказна за хероизмот на 10-годишната Анемари за времето на холокаустот во Данска

Запознајте го el-Born: Првото, целосно електрично возило на CUPRA

Запознајте го el-Born: Првото, целосно електрично возило на CUPRA

Huawei ги објави бизнис резултатите за првата половина на 2020 година

Huawei ги објави бизнис резултатите за првата половина на 2020 година

Искористи ги летните викенди за брза и интересна преобразба на домот

Искористи ги летните викенди за брза и интересна преобразба на домот

Клучен момент во патувањето кон иднина без чад

Клучен момент во патувањето кон иднина без чад

Бесплатен водич чекор по чекор: Како да тргувате со цената на акциите

Бесплатен водич чекор по чекор: Како да тргувате со цената на акциите

Врачена наградата Автомобил на годината во Македонија за 2020 година и признанието СУВ на годината

Врачена наградата Автомобил на годината во Македонија за 2020 година и признанието СУВ на годината

А1 Македонија подарува: Со нова активација на Е-сметка до електричен велосипед

А1 Македонија подарува: Со нова активација на Е-сметка до електричен велосипед

Ладење и греење со инвертер клими: Заштедете пари и електрична енергија

Ладење и греење со инвертер клими: Заштедете пари и електрична енергија