14 Ноември, 2019
0.0301

Владата изброја 325 илјади евра за несудената прослава

Објавено во: Финансии 02 Ноември, 2019

Владата преку низа активности планирала за 325 илјади евра да го прослави несудениот почеток на преговорите со Европската унија, но средствата не се реализирале откако од Брисел не беше дадено зеено светло, објави ИРЛ.

Членовите на владиниот кабинет на 156 тата владина седница на 8 октомври одлучиле да спроведат кампања за промоција на европските вредности вредна 20 милиони денари, но плановите не се реализирале и кампањата се откажала.

Станува збор за итна набавка, без објавување и спроведување оглас и за тоа ја задолжиле Службата за општи и заеднички работи, а од Министерството за финансии побарале да ги обезбеди парите.

Можам да ви кажам едниствено дека контактираме етаблирани домашни компании. Сепак, зборуваме за нешто што не се случи, потврди Пеце Мирчевски, одговорниот во СОЗР.


Можеби ќе ве интересира

Која домашна банка ќе му даде кредит на буџетот идната година

Која домашна банка ќе му даде кредит на буџетот идната година

Министрите Мила Царовска и Арбр Адеми имаат најтешко буџетско чекмеџе

Министрите Мила Царовска и Арбр Адеми имаат најтешко буџетско чекмеџе

Германските фирми ја фалат Владата што го замрзна прогресивниот данок

Германските фирми ја фалат Владата што го замрзна прогресивниот данок

Први критики од бизнисот за буџетот, Арсовска прашува - на што базира проекцијата за раст

Први критики од бизнисот за буџетот, Арсовска прашува - на што базира проекцијата за раст

Буџетот идната година ќе тежи 3,9 милијарди евра

Буџетот идната година ќе тежи 3,9 милијарди евра

НОВ СИЛЕН ИГРАЧ ВО НАЈАВА - Големи прегрупирања на банкарската сцена

НОВ СИЛЕН ИГРАЧ ВО НАЈАВА - Големи прегрупирања на банкарската сцена

ФИНАНСИИ СЕ ПРАВДА - од прогресивниот данок се собраа за 51,2 отсто пониски приходи од потенцијалот

ФИНАНСИИ СЕ ПРАВДА - од прогресивниот данок се собраа за 51,2 отсто пониски приходи од потенцијалот

МОЌЕН БАНКАРСКИ БРЕНД НА ПАЗАРОТ - Шпаркасе ја купи Охридска банка

МОЌЕН БАНКАРСКИ БРЕНД НА ПАЗАРОТ - Шпаркасе ја купи Охридска банка

Каевски: Парите за спортските објекти се намалени поради Охридскиот базен

Каевски: Парите за спортските објекти се намалени поради Охридскиот базен