26 Јануари, 2021
0.0162

ВЛАДАТА ЗА 6.000 ДЕНАРИ ДРЖАВНА ПОМОШ - парите ќе им бидат исплатени на сите на кои им се најпотребни

Објавено во: Финансии 26 Декември, 2020

Владата не успеала да склучи договор со банките за да се пролонгира рокот за 6.000 денари државна помош, што истече вчера, пишува Алсат М.

Ова значи дека сите граѓани кои не ги ажурирале своите лични податоци или не успеале да отворат нова сметка во банка, во моментов нема да можат да ја добијат оваа финансиска помош. Од Владата изјавиле дека во текот на вчерашниот ден голем дел од граѓаните, кои се наоѓаат на списокот, ги ажурирале податоците.

„Парите ќе им бидат исплатени на сите на кои им се потребни, и ќе можат да ги користат за лични трошоци/потреби. Во врска со отворањето нови сметки за граѓаните со блокирани сметки, потсетуваме дека процесот се спроведува преку банки кои имаат технички можности за ова и плаќањето се врши без никакви проблеми. Обработката на 70 илјади поплаки поднесени од граѓани кои не беа на списокот на приматели е во завршна фаза”, изјавиле од Владата.

Но, Владата не прецизирала колку граѓани останаа со празни раце без оваа помош иако биле на списокот.

Ова значи дека останува неизвесноста дали сите што им следуваше, ќе ја добијат ветената помош од државата.

Можеби ќе ве интересира

ВФП ДИВИДЕНДА – првиот инвестициски фонд во Македонија која годишно ќе исплаќа дивиденда

ВФП ДИВИДЕНДА – првиот инвестициски фонд во Македонија која годишно ќе исплаќа дивиденда

Повратот на ДДВ од предновогодишните пазарења во февруари: Чекајте пари за десетина дена

Повратот на ДДВ од предновогодишните пазарења во февруари: Чекајте пари за десетина дена

Рокот за поднесување на образецот ДДВ-04 е продолжен за четири дена

Рокот за поднесување на образецот ДДВ-04 е продолжен за четири дена

ДАЛИ НЕ Е МОРАЛЕН ХАЗАРД ОБЕШТЕТУВАЊЕТО ЗА ГЛОБАЛ - штедачите од Еуростандард со прашање до власта

ДАЛИ НЕ Е МОРАЛЕН ХАЗАРД ОБЕШТЕТУВАЊЕТО ЗА ГЛОБАЛ - штедачите од Еуростандард со прашање до власта

Паричната помош од 6.000 денари ќе стигне до уште 24 илјади граѓани - Законот за продолжување на рокот стигна во Собрание

Паричната помош од 6.000 денари ќе стигне до уште 24 илјади граѓани - Законот за продолжување на рокот стигна во Собрание

Глобалниот пазар е во рана фаза на закрепнување: Извештај на ВФП Фонд менаџмент

Глобалниот пазар е во рана фаза на закрепнување: Извештај на ВФП Фонд менаџмент

Трпески: Финансиските друштва полека стануваат „играч“ на финансискиот пазар

Трпески: Финансиските друштва полека стануваат „играч“ на финансискиот пазар

Извинете, ама треба да имате и „ментална подготовка“ за да купите биткоин

Извинете, ама треба да имате и „ментална подготовка“ за да купите биткоин

Шпаркасе ќе им плати на акционерите во Охридска банка по 5.577 денари за акција: НО ја одобри спогодбата

Шпаркасе ќе им плати на акционерите во Охридска банка по 5.577 денари за акција: НО ја одобри спогодбата