29 Ноември, 2021
0.0230

ВО ИНДУСТРИСКАТА ЗОНА ВИЗБЕГОВО СЕ ВРТИ ПРОФИТ ОД 30 МИЛИОНИ ЕВРА - градоначалникот на Бутел на средба со бизнисмените за решавање на проблемите

Објавено во: Финансии 21 Ноември, 2021

Новиот градоначалник на општин Бутел, Дарко Костовски вчера бил на средба со Управниот одбор на здружението на стопанственици од индустриската зона Визбегово.
Таа зона има големи инфраструктурни проблеми, па од новиот градоначалник се бара да се зафати со изнаоѓање решенија.

„Разговаравме за предизвиците со кои се соочуваат стопанствениците и изнаоѓање на решение за инфраструктурните проблеми. Индустриската зона Визбегово е најголема индустриска зона во Град Скопје со над 30 милиони профитабилност. Заклучивме дека Општината и стопанствениците се партнери во развојот на нашата Општина Бутел. Заедно ќе вложуваме во модерна, просперитетна и економски станилна Општина Бутел“, пишува на фејсбук градоначалникот Костовски.

Можеби ќе ве интересира

Петер Зелен доби согласност од НБМ да биде реименуван за член на Управен одбор на НЛБ Банка

Петер Зелен доби согласност од НБМ да биде реименуван за член на Управен одбор на НЛБ Банка

Преку новите совети СКСМ ќе ја јакне конкурентноста на компаниите

Преку новите совети СКСМ ќе ја јакне конкурентноста на компаниите

„Макпетрол“ со добивка од речиси 20 милиони евра во првите три квартали од годината

„Макпетрол“ со добивка од речиси 20 милиони евра во првите три квартали од годината