28 Мај, 2020
0.0585

Во кои региони најмногу се градело во септември?

Објавено во: Економија 13 Ноември, 2016

Во септември годинава се издадени 297 одобренија за  градење во земјава, според податоците на Државниот завод за статистика. 

По региони, во вардарски се издадени 24 дозволи за градба, во источен 40, во југозападен 35, во југоисточен 56, во пелагониски 21, во полошки 27, во североисточен 6, и во скопски 88.  Вообичаено со месеци наназад очигледно е дека најмалку се гради на североистокот од Македонија, а најмногу во скопско. Во североисточниот регион ќе се гради само еден станбен објект со 149 соби, што е најмалку во однос на другите региони.  Одобренијата за градење во септември се за 6.0% помалку во однос на истиот месец од претходната година. 

Можеби ќе ве интересира

„СКАПИ“ МЕНАЏЕРИ: Пошта трупала загуби, тие се осигурувале - еве што открија ревизорите

„СКАПИ“ МЕНАЏЕРИ: Пошта трупала загуби, тие се осигурувале - еве што открија ревизорите

Домашни инвеститори во зоните нема, договорите со странските енигма

Домашни инвеститори во зоните нема, договорите со странските енигма

Како „Уготур“ стана “пали – гаси“ за набавки во скопска „Европа“?

Како „Уготур“ стана “пали – гаси“ за набавки во скопска „Европа“?

Објавена уредбата за платежните картички: Парите ќе ги добиете до 3 јули, ќе треба да ги потрошите до 31-ви

Објавена уредбата за платежните картички: Парите ќе ги добиете до 3 јули, ќе треба да ги потрошите до 31-ви

Позајмивме 700 милиони со еврообврзница, за камата ќе вратиме уште 150 милиони евра

Позајмивме 700 милиони со еврообврзница, за камата ќе вратиме уште 150 милиони евра

ВАЛУТИ: Eврото скокна во однос на доларот

ВАЛУТИ: Eврото скокна во однос на доларот

УГОСТИТЕЛСКИТЕ ОБЈЕКТИ ПОЧНУВААТ СО РАБОТА: Протоколот забранува организирање на прослави

УГОСТИТЕЛСКИТЕ ОБЈЕКТИ ПОЧНУВААТ СО РАБОТА: Протоколот забранува организирање на прослави

По Германија, дали и Франција ќе оди во рецесија?

По Германија, дали и Франција ќе оди во рецесија?

Новак: Во однос на април побарувачката на нафта порасна за 20 проценти

Новак: Во однос на април побарувачката на нафта порасна за 20 проценти