17 Февруари, 2020
0.0219

Вработените на Vip во крводарителска акција

Објавено во: Мои пари 18 Февруари, 2019

Телекомуникациската компанија Vip во соработка со Црвениот Крст на град Скопје и Државниот Завод за трансфузиологија спроведе крводарителска акција во која вработените во Vip повторно ја покажаа својата хумана страна и излегоа во пресрет на здравствените институции се со цел да се намали недостатокот на крв и крвни продукти.

„Свесни за значењето за обезбедување доволни количини крвни единици во секое време, вработените во Vip повторно доброволно се пријавија на крводарителската акција организирана денеска во просториите на компанијата. Горди сме на масовниот одзив од страна на вработените и на бројот на дарувани крвни единици. Упатуваме неизмерна благодарност за хуманоста која ја покажуваат вработените, даруваат за оние пациенти на кои крвта им е потребна и на тој начин спасуваат животи “, изјави Елена Димовска, раководител на Одделот за корпоративни комуникации.

На акцијата која се одржа во просториите на Vip крв даруваа 50 вработени. 


Можеби ќе ве интересира

Утре прекин на водоснабдувањето на повеќе улици

Утре прекин на водоснабдувањето на повеќе улици

„Шпаркасе Банка“ втора година по ред финансира старт-ап бизниси во соработка со програмата ЕаСи на ЕУ

„Шпаркасе Банка“ втора година по ред финансира старт-ап бизниси во соработка со програмата ЕаСи на ЕУ

Панел дискусија: #StraightToThePoint насоки од успешни стартап приказни

Панел дискусија: #StraightToThePoint насоки од успешни стартап приказни

На 20 месецов прекини на водоснабдувањето во повеќе населби

На 20 месецов прекини на водоснабдувањето во повеќе населби

СРЕЌА ПЛУС за Александра и Александар од Пробиштип со Златна Рипка вредна 500 000 денари

СРЕЌА ПЛУС за Александра и Александар од Пробиштип со Златна Рипка вредна 500 000 денари

Медиумите кои нема да се регистрираат во ДИК, нема да имаат право да користат пари за ППР

Медиумите кои нема да се регистрираат во ДИК, нема да имаат право да користат пари за ППР

Почнува кампања на инфо денови за мерка 1 од ИПАРД Програмата 2014-2020

Почнува кампања на инфо денови за мерка 1 од ИПАРД Програмата 2014-2020

Samsung во нов поход - Кои се импресиите по лансирањето на Galaxy S20?

Samsung во нов поход - Кои се импресиите по лансирањето на Galaxy S20?

Непријатната вистина за иднината на Македонија со фосилниот гас

Непријатната вистина за иднината на Македонија со фосилниот гас