23 Ноември, 2020
0.0230

За безгрижно детство и сигурна иднина, одберете банка која е партнер од доверба

Објавено во: Мои пари 29 Октомври, 2020

За учење на финансиска одговорност е потребно време и истрајност, но отворањето на детска штедна книшка може да помогне за таа цел и најчесто се покажува како навистина паметен избор, за детето и неговата иднина. Има многу придобивки од отворање на штедна книшка. Меѓу нив се: децата се учат да планираат однапред, да останат фокусирани на целите и приоритетите, да штедат за работите што ги сакаат, ги учи на вредноста на парите, да не ги трошат залудно, како и основни математички вештини. Со детското штедење им помагате на децата да го осознаат поимот финансиска одговорност во процесот на нивното созревање.

Халкбанк АД Скопје во своето портфолио на депозити нуди и депозит за детско штедење, со навистина едноставни и поволни услови. Сѐ што ви е потребно за отворање на орочен депозит за детско штедење е лична карта на родител/старател, извод од матична книга на родените од детето и почетен депозит кој може да биде во минимален износ од 1000 денари за денарско штедење, односно 20 евра за девизно штедење. Каматната стапка за избраниот период е фиксна и во зависност од избраниот период на орочување, достигнува до 1,9%, односно 1,4% за денарско и девизно штедење, соодветно.

Халкбанк, конкретно за овој депозит, нуди можност за дополнителни уплати, пред истекот на датумот на доспевање, а за секој отворен депозит издава дизајнирана детска штедна книшка и ве наградува со Халки касичка, каде заедно со вашите најмили ќе може да ги штедите средствата кои би се додале на штедното конто на вашето дете. Сега можете да ги чувате парите што вашето дете ги добило за роденден, за одличниот успех во училиште и слични посебни пригоди на навистина безбедно место, средствата да се оплодат и да се искористат за исполнување на желбите и потребите на најмилите. Се разбира, вашиот депозит можете да го следите преку услугата електронско банкарство, каде се достапни опциите за дополнителни уплати и следење на сите промени и детали.

Халкбанк АД Скопје, како една од најголемите и најсилни банки во земјава и најбрзорастечка банка на пазарот е вистински партнер за штедење, на кој можете да се потпрете и да му ја дадете својата доверба, бидејќи континуирано докажува дека за оваа банка навистина Важни се луѓето и нивните средства. 

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Панелисти од Македонија на настан на Ројтерс за осигурувањето

Панелисти од Македонија на настан на Ројтерс за осигурувањето

Ново, XL Бриош пакување од Жито Лукс

Ново, XL Бриош пакување од Жито Лукс

Онлајн промоција на книгата „Најстар стил на македонското народно пеење“ од основоположникот на катедрата за етномузикологија Ѓорѓи Ѓорѓиев

Онлајн промоција на книгата „Најстар стил на македонското народно пеење“ од основоположникот на катедрата за етномузикологија Ѓорѓи Ѓорѓиев

Недела на Black Friday во А1 Македонија и онлајн распродажба на телефони

Недела на Black Friday во А1 Македонија и онлајн распродажба на телефони

‘’Black Friday Week’’ во Скопје Сити Мол

‘’Black Friday Week’’ во Скопје Сити Мол

Black Friday во Ramstore Mall

Black Friday во Ramstore Mall

ФАКТОР АНКЕТА: Гласајте за најдобра фирма за достава

ФАКТОР АНКЕТА: Гласајте за најдобра фирма за достава

НЛБ Банка со промотивна кампања за VISA Business картички за правни лица

НЛБ Банка со промотивна кампања за VISA Business картички за правни лица

Компании членки на МАСИТ, наградени со почесната награда “Merit Winner Award” во рамки на глобалниот настан “WITSA Global ICT Excellence Awards”

Компании членки на МАСИТ, наградени со почесната награда “Merit Winner Award” во рамки на глобалниот настан “WITSA Global ICT Excellence Awards”