23 Септември, 2019
0.0199

За да го стабилизира пазарот оваа земја гради 110 000 станови

Објавено во: Финансии 07 Мај, 2019

Владата на Јужна Кореја ќе изгради 110 000 домови во Сеул и околината за да го стабилизира пазарот на недвижнини, пренесува агенцијата Јонхап.

Покрај 52 500 нови станови во Сеул, владата ќе развие и две големи станбени зони во предградито на престолнината, каде ќе бидат изградени 58 000 нови домови.

Ова е дел од долгорочниот план со кој се предвидува изградба на 300 000 нови станбени единици, од кои повеќето се наоѓаат во пренаселените подрачја.
Foto: Depositphotos, sepavone, 35611069

Можеби ќе ве интересира

Потпишан договор со ЕБОР од 13 милиони евра за изградба на електронски систем на наплата долж Коридор VIII

Потпишан договор со ЕБОР од 13 милиони евра за изградба на електронски систем на наплата долж Коридор VIII

Виктор Димовски прв владин директор со коефициент 4 и со поголема основна плата од Рашковски, Лукаревска, Китанов....

Виктор Димовски прв владин директор со коефициент 4 и со поголема основна плата од Рашковски, Лукаревска, Китанов....

Како од една билка овој Србин направил бизнис вреден злато

Како од една билка овој Србин направил бизнис вреден злато

Како е да се живее во Норвешка: Плата од 2.500 евра, но државата веднаш зема 35 проценти

Како е да се живее во Норвешка: Плата од 2.500 евра, но државата веднаш зема 35 проценти

ЌЕ ДОБИЕТЕ 25 000 ЕВРА ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ОВДЕ: Понудата е од соништата, а регионот прекрасен

ЌЕ ДОБИЕТЕ 25 000 ЕВРА ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ОВДЕ: Понудата е од соништата, а регионот прекрасен