27 Јануари, 2021
0.0225

За да не „избегаат“ на друго место, МВР ги мотивираше вака компјутерџиите

Објавено во: Економија 13 Јануари, 2020

За да останат мотивирани а и да не „избегаат“ на друго место, министерството за внатрешни им ги зголеми платите на компјутерџиите и до 30 отсто почнувајќи од јануари годинава.

Во одговорот кој го добивме од МВР стои дека надлежното министерство се репило на овој чекор со цел овие кадри да не заминат од таму и да можат соодветно да придонесат на позициите за кои се ангажирани.

Сите детали на оваа тема читајте ги во денешната анализа на Фактор тука.


Можеби ќе ве интересира

Кои ќе бидат надлежностите на поранешниот министер и двајцата професори во Советот на Народна банка

Кои ќе бидат надлежностите на поранешниот министер и двајцата професори во Советот на Народна банка

СДСМ со најголема заработка од буџетот и во 2020

СДСМ со најголема заработка од буџетот и во 2020

ПОВИСОКИОТ ДАНОК И КОРОНАТА ГО „ТОПИ“ УВОЗОТ НА СТАРИ ВОЗИЛА - и тие што влегле лани не се постари од седум години

ПОВИСОКИОТ ДАНОК И КОРОНАТА ГО „ТОПИ“ УВОЗОТ НА СТАРИ ВОЗИЛА - и тие што влегле лани не се постари од седум години

ЈАНЕВСКИ ЗА ФАКТОР: Министерот за здравство да го има помалку во медиумите, да водиме дијалог без предрасуди

ЈАНЕВСКИ ЗА ФАКТОР: Министерот за здравство да го има помалку во медиумите, да водиме дијалог без предрасуди

Бројот на работници во зоните лани останал стабилен

Бројот на работници во зоните лани останал стабилен

Виктор Мизо кажа како до повисоки плати во зоните

Виктор Мизо кажа како до повисоки плати во зоните

Одговор на реакцијата на РЕК Битола за огласот за машините

Одговор на реакцијата на РЕК Битола за огласот за машините

РЕК Битола реагира: Не се четири машини, на наддавањето се поканети шест фирми

РЕК Битола реагира: Не се четири машини, на наддавањето се поканети шест фирми

Груби од денешната владина седница: Одобрена изградбата на три автопати

Груби од денешната владина седница: Одобрена изградбата на три автопати