15 Септември, 2019
0.0240

Заев најави економски поход

Објавено во: Економија 13 Јануари, 2019

Премиерот Зоран Заев за годинава најави зголемување на минималната плата, поврат на ДДВ за граѓаните, почеток на изградбата на клиничкиот центар и на автопатот Скопје-Блаце. Откако се изгласаа уставните измени, вели дека сега е потребно многу работа дома. 

Кажа дека ќе почне да се реализира и деценискиот енергетски проект за изградба на хидроцентралите Чебрен и Галиште. Доколку се реализира сето ова тој очекува раст на економијата уште поголем од планираниот.

„Уште денеска влегуваме во една економска и реформска иницијатива која што е високо на нашата агенда во 2019 година. Да ги убедиме сите инвеститори кои досега се двоумеа дека сега имаат безбедна земја партнер, пријателска земја за бизнис и за нови вработувања за нашите граѓани“, изјави Заев.

Овој економски поход ќе даде вистински резултат, додаде Заев само ако се работи чесно и одговорно и без корупција. 

Можеби ќе ве интересира

Фадил Бајрами повторно именуван за вицегувернер на Народната банка

Фадил Бајрами повторно именуван за вицегувернер на Народната банка

Оправдана ли е причината на ЕСМ: До 4 милиони евра за субвенции на клими за граѓани од Кичево, Скопје, Битола и Тетово

Оправдана ли е причината на ЕСМ: До 4 милиони евра за субвенции на клими за граѓани од Кичево, Скопје, Битола и Тетово

Што значи минималната плата за компанија или вработен во Берово, Штип, Битола,Тетово или Скопје

Што значи минималната плата за компанија или вработен во Берово, Штип, Битола,Тетово или Скопје

Ова е европска земја каде лебот е 52 отсто поскап од просекот

Ова е европска земја каде лебот е 52 отсто поскап од просекот

Од Балканскиот претприемачки самит испратени пораки до младите кои сакаат да почнат свој бизнис

Од Балканскиот претприемачки самит испратени пораки до младите кои сакаат да почнат свој бизнис

Заев по резултатите објавени од „Херитиџ“: Продолжува борбата против сивата економија

Заев по резултатите објавени од „Херитиџ“: Продолжува борбата против сивата економија

Заев го отвори Балканскиот претприемачки самит

Заев го отвори Балканскиот претприемачки самит

Електромобилност: Намалување на ДДВ за електрични, а не за стари возила

Електромобилност: Намалување на ДДВ за електрични, а не за стари возила

НЕМА ВЕЌЕ КВОТИ ЗА ЛЕКОВИ: Ова се новините кои не чекаат од 1 Октомври во аптеките

НЕМА ВЕЌЕ КВОТИ ЗА ЛЕКОВИ: Ова се новините кои не чекаат од 1 Октомври во аптеките