23 Мај, 2019
0.0269

Заев најави повисоки плати - кој добива покачување?

Објавено во: Економија 14 Мај, 2019

Премиерот Зоран Заев најави дека вработените во културата ќе имаат зголемување на платите почнувајќи од платата за април 2019 година. 

Информацијата за нивелација на платите на вработените во институциите од областа на културата, по дејности ја усвои Владата на денешната седница.

„Со оваа одлука на Владата, 2.899 лица вработени во културата ќе имаат зголемување на платите почнувајќи од платата за месец април 2019 година. Со нивелацијата на платите се опфатени сите вработени во културата, односно вработените во националните установи и вработените во локалните установи од областа на културата“, пишува Заев на Фејсбук. 


Тој им честитам на културните работници и уметници за заслуженото.

Можеби ќе ве интересира

ШТО СЕ ПРОМЕНИ: САД повторно купува нафта од Венецуела

ШТО СЕ ПРОМЕНИ: САД повторно купува нафта од Венецуела

Конкуренцијата во јавните набавки во второто полугодие од 2018 година е влошена

Конкуренцијата во јавните набавки во второто полугодие од 2018 година е влошена

НЕВЕРОЈАТЕН СКОК ВО РЕГИОНОТ: Квадрат чини 5.000 евра

НЕВЕРОЈАТЕН СКОК ВО РЕГИОНОТ: Квадрат чини 5.000 евра

Од сиромашна колонија станаа една од најбогатите држави на светот

Од сиромашна колонија станаа една од најбогатите држави на светот

ДОШЛЕ ПО РАБОТА: Се создаде бразилска колонија во регионот?

ДОШЛЕ ПО РАБОТА: Се создаде бразилска колонија во регионот?

Колку милиони евра вртат големите трговци со автогуми?

Колку милиони евра вртат големите трговци со автогуми?

ДОЖИВУВА БУМ: Ова вреди како златото

ДОЖИВУВА БУМ: Ова вреди како златото

Собирајте повеќе, трошете подобро

Собирајте повеќе, трошете подобро

Советникот кој го испрати Меркел со забелешки за нашата економија

Советникот кој го испрати Меркел со забелешки за нашата економија