14 Декември, 2019
0.0205

Заев: Работиме бизнис дијаспората да го донесе капиталот во Македонија

Објавено во: Економија 14 Ноември, 2019

Креираме политики со кои на бизнис дијаспората ќе и го олесниме пристапот со кој ќе го донесат нивниот капитал во државата, но и да создадат работни места.

Ова денеска го истакна премиерот Заев кој беше дел од Самитот на Македонија 2025.

Заев ги повика бизнисмените од дијаспората да инвестираат во граѓаните, посебно во младите во земјава и да ги одржуваат контактите живи.

Премиерот на Самитот зборуваше и за патот на Македонија кон НАТО, за серијата економски политики и поддршката која ја дава државата преку Фондот за иновации.

Заев меѓудругото посочи и дека иницијативите кои се преземени со лидерите од балканот и дека истите ке отворат нови перспективи.

На младите им порача да се вратат а дури и да заминат да се одлучат да градат тука.

Можеби ќе ве интересира

ВАКВО НЕШТО НЕМАЛО ОД 90-ТЕ: Политички настан доведе до скок на фунтата

ВАКВО НЕШТО НЕМАЛО ОД 90-ТЕ: Политички настан доведе до скок на фунтата

ГЕРМАНИЈА БАРА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ: Еве колку се спремни да платат

ГЕРМАНИЈА БАРА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ: Еве колку се спремни да платат

ПРОГНОЗИ ОД ЕКСПЕРТИ: Еве што ги чека Германците во 2020 и 2021 година

ПРОГНОЗИ ОД ЕКСПЕРТИ: Еве што ги чека Германците во 2020 и 2021 година

ХРВАТИТЕ ВЕ ЧЕКААТ НА ЛЕТО: Ќе им требаат 35.000 сезонци

ХРВАТИТЕ ВЕ ЧЕКААТ НА ЛЕТО: Ќе им требаат 35.000 сезонци

Елези: Се обезбедуваат средства за реновирање на студентски домови

Елези: Се обезбедуваат средства за реновирање на студентски домови

Десет успешни компании со признанија за македонски квалитет

Десет успешни компании со признанија за македонски квалитет

Заев: Пуштен најголемиот ИПАРД-проект во истoријата во Струга

Заев: Пуштен најголемиот ИПАРД-проект во истoријата во Струга

Нина Ангеловска: Првото извлекување на наградите на 4 јануари

Нина Ангеловска: Првото извлекување на наградите на 4 јануари

Денеска последен ден за исплата на МојДДВ

Денеска последен ден за исплата на МојДДВ