22 Мај, 2019
0.0190

Законите кои ги врати Иванов повторно пред пратениците

Објавено во: Македонија 24 Април, 2019

Дел од законите кои ги врати без потпис претседателот Ѓорѓе Иванов, денеска повторно се на дневен ред на собраниската седница. Собранието треба да разгледа неколку закони на 95 седница која е закажана за денеска.

Меѓу точките на дневен ред е Законот за изменување на Законот за Владата на Република Македонија,  Законот за изменување и дополнување на Изборниот законик.

На дневен ред се Законот за централен регистар на население,  Законот за електронско управување и електронски услуги,  Законот за извршување на санкциите, Законот за услуги, Законот за тутун, производи од тутун и сродни производи, Законот за изменување и дополнување на Законот за јавен долг, Законот за изменување и дополнување на Законот за регистрирање на готовински плаќања, Законот за изменување и дополнување на Законот за државните награди, Законот за практикантство, Законот за изменување на Законот за спортот.

Дневниот ред е надополнет и со дополнувањето на предлогот на закон за Судскиот совет на Република Македонија, дополнување на предлогот на закон за слободен пристап до информации од јавен карактер,  дополнување на предлогот на закон за инспекциски надзор, дополнување на предлогот на закон за акцизите, сите во второ читање.

Можеби ќе ве интересира

ФОКУС НА ДЕНОТ: Нови цени на горивата, што договорија Заев и Ахмети?

ФОКУС НА ДЕНОТ: Нови цени на горивата, што договорија Заев и Ахмети?

По средбата Заев - Ахмети има ли конкретни имиња кои ќе бидат сменети?

По средбата Заев - Ахмети има ли конкретни имиња кои ќе бидат сменети?

Богоевски закажа седница за одземање на мандатот на Груевски

Богоевски закажа седница за одземање на мандатот на Груевски

Џеват Адеми кажа од каде треба да почне „метлата“

Џеват Адеми кажа од каде треба да почне „метлата“

Првиот грчки F16 ја прелета Македонија

Првиот грчки F16 ја прелета Македонија

УНЕСКО бара Охрид да се стави на листата загрозено светско наследство

УНЕСКО бара Охрид да се стави на листата загрозено светско наследство

Копров им се извини на Србите затоа што не добија од нас ниту еден поен

Копров им се извини на Србите затоа што не добија од нас ниту еден поен

Апелационен суд не ја прифати жалбата на Спиро Ристовски

Апелационен суд не ја прифати жалбата на Спиро Ристовски

Едмонд Темелко не се откажува од градоначалничката функција

Едмонд Темелко не се откажува од градоначалничката функција