16 Јули, 2018
0.3244
    ALK 8090.6    -0.1%     RMDEN17 95.9    0%     STB 990    -0.5%     STIL 134    -2.19%     TEL 277    0.62%     USJE 22500    -1.51%

ЗАПОЧНА КАМПАЊАТА ЗА ПРОМОЦИЈА НА ПРАВАТА НА ПОТРОШУВАЧИТЕ

Објавено во: Мои пари 21 Декември, 2014

Денеска  во трговскиот центар “Сити Мол”, под мотото „Сите сме потрошувачи” започна кампањата за промоција на правата на потрошувачите. Во кампањата „Сите сме потрошувачи” на граѓани ќе им бидат делени едукативни летоци изработени од Советот на потрошувачи на Град Скопје и Организацијата на потрошувачите на Македонија ОПМ . Sovet za potrosuvaci - City Mall (1) „Денеска започнуваме една конкретна активност од областа од областа за заштитата на потрошувачите, каде во едно од најфреквентните места во Скопје ќе поделиме околу 10.000 едукативни летоци, каде има информации за основите права на потрошувачите, како и контакти и податоци на институциите кои се одговорни да реагираат при конкретни повреди на нивните права“, рече на почетокот на кампањата претседателот на Советот за заштита на потрошувачите на Град Скопје и член на Советот на Град Скопје, Марјан Додовски. Sovet za potrosuvaci - City Mall (3) Претседателот на Советот на Град Скопје, Ирена Мишева изјави дека Советот на Град Скопје дава поддршка за активностите за заштита на потрошувачите, каде како конкретни мерки досега се издвојуваат креирањето на Советот за заштита на потрошувачите на Град Скопје, носење на Програма за работа на Советот за заштита на потрошувачи на Град Скопје, носење на акциони планови за работа на ова тело. Sovet za potrosuvaci - City Mall (4) На почетокот на кампањата присуствуваше и претседателот на Организација на потрошувачите на Македонија, Маријана Лончар Велкова која изјави дека оваа конкретна активност е во насока на информирање на граѓаните, бидејќи тие како потрошувачи имаат право да бидат запознаени со нивните права и начини наостварување на истите. Sovet za potrosuvaci - City Mall (5) Кампањата за промоција на правата на потрошувачите „Сите сме потрошувачи” е во организација на Советот за заштита на потрошувачите на Град Скопје, која се реализира во соработка со Организација на потрошувачите на Македонија. Sovet za potrosuvaci - City Mall (6)

Можеби ќе ве интересира

Саниран дефект на ЈП Водовод

Саниран дефект на ЈП Водовод

Елена Мошуц, еден од најдобрите светски сопрани, го отвори реномираниот фестивал „Охридско лето“

Елена Мошуц, еден од најдобрите светски сопрани, го отвори реномираниот фестивал „Охридско лето“

Во печката на ФЕНИ Индустри уништено неупотребливото и оштетеното оружје

Во печката на ФЕНИ Индустри уништено неупотребливото и оштетеното оружје

Охридска банка Сосиете Женерал главен спонзор на 58. издание на Охридско лето

Охридска банка Сосиете Женерал главен спонзор на 58. издание на Охридско лето

Vip со поддршка на извидниците во Македонија

Vip со поддршка на извидниците во Македонија

Прво прототип решение за одгледување на свежи зачини во „ХОРЕХА“ секторот

Прво прототип решение за одгледување на свежи зачини во „ХОРЕХА“ секторот

Бонус од 5% со Американ Експрес на бензинските станици ОКТА

Бонус од 5% со Американ Експрес на бензинските станици ОКТА

Неколку совети како да бидете сигурни дека вашето дете ќе биде добар возач

Неколку совети како да бидете сигурни дека вашето дете ќе биде добар возач

Потврдено од “Тестлаб“: Самсунг Кју-ЛЕД ТВ екраните не покажуваат ефект на “изгореници“!

Потврдено од “Тестлаб“: Самсунг Кју-ЛЕД ТВ екраните не покажуваат ефект на “изгореници“!