18 Август, 2019
0.0319

Запознајте ја најбогатата жена на светот која сама го заработила богатството

Објавено во: Финансии 28 Февруари, 2019

Најбогатата жена на светот своето богатство сама го заработила, а почнала со работа во фабрика за само 16 долари месечно. 

По четири години поминати во фабрика, Ви Јајун решила да ја смени својата професија и почнала да пишува за магазин за недвижнини. 

Кога сакала да го купи првиот стан се соочила со низа проблеми.

Потоа решила со својот сопруг да основа компанија за недвижнини. 

Првата куќа ја продале во 2007 година. Денес седиштето е во Хонг Конг, а работат во 47 градови ширум земјата. 

Оваа жена денес има 8.3 милијарди долари. 

Можеби ќе ве интересира

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници