17 Февруари, 2020
0.0174

ЗАПРЕ РАСТОТ НА КИРИИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА: Берлин не е најскап

Објавено во: Финансии 20 Јануари, 2020

Минхен е градот со најскапи кирии во Германија. 

Цената по квадрат површина без сметки е 16.4 евра. 

Во Берлин каде кириите растеа цела деценија, сега имаат намалување за 1.2 отсто. 

Во Штутгарт има нјаголемо намалување на кириите, односно за 3 отсто. 

Во однос на истиот период лани, кириите за новоизнајмените станови се намалени за 0.3 отсто. 

Околу 10.000 работни визи и дозволи за престој за македонски работници годишно се издаваат во Германија. 

Можеби ќе ве интересира

КОЈ РЕЧЕ ДЕКА ЗАМИНАЛ ПРАВЕДНИОТ ДАНОК - Владата бара нов подобар модел

КОЈ РЕЧЕ ДЕКА ЗАМИНАЛ ПРАВЕДНИОТ ДАНОК - Владата бара нов подобар модел

КОЛКУ ПАРИ ТРЕБА ДА СЕ ВРАТАТ КОН ДОМАШНИТЕ БАНКИ - секој месец силни милиони

КОЛКУ ПАРИ ТРЕБА ДА СЕ ВРАТАТ КОН ДОМАШНИТЕ БАНКИ - секој месец силни милиони

ФИТР: Инвестиции од 2,2 милиони евра во технолошки развој за 33 компании

ФИТР: Инвестиции од 2,2 милиони евра во технолошки развој за 33 компании