17 Јуни, 2019
0.0162

ЗАРАБОТУВА ПО 500 ЕВРА НЕДЕЛНО: Работата не е тешка, но е добро платена

Објавено во: Финансии 18 Септември, 2018

Недељко Лукачиќ е еден од илјадниците Хрвати кои заминале во Ирска заработи работа. 

По две години менаџирање со кафуле, решил да замине во оваа земја. 

Вели дека работата во кафулето била борба за опстанок, а бил оптоварен и со плаќање даноци. 

По препорака на пријател во Ирска нашол работа во месна индустрија. Не било идеално, но е задоволен. 

„Работата не е тешка, но е добро платена. Неделно работам по 45 часа, а заработувам 500 евра. Тоа се 2000 евра месечно, а ако работам и во недела, за што се плаќа двојно, тогаш заработувам повеќе“ - вели овој Хрват. 

Додава дека сместувањето за странци е скапо, но ако се изнајми куќа со уште двајца, тогаш се плаќа по 230 евра, плус сметки. 

Можеби ќе ве интересира

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?