24 Октомври, 2020
0.0244

Здравјето - клучен темел за достоинствен, среќен и исполнет живот

Објавено во: Мои пари 25 Септември, 2020

„Секој поединец има различни вредности на кои го темели својот живот. Единствено, здравјето е „заедничката” вредност на секое човечко битие. Единствено здравјето е еден од клучните темели за достоинствен, среќен и исполнет живот. Секој сака и треба да биде здрав. Или како што велат здравиот човек има многу желби а болниот само една – да оздрави”.

Ова беше потенцирано на официјалната промоција на книгата „50=100, 50 Здравствени совети за првите 100 години од животот!“, од авторот – мр. по фармација Филип Ачкоски, како круна на проектот за подигнување на здравствената свест - Топ едукатор.

Тргнувајќи од оваа премиса, авторот со сиот свој интелектуален габарит и многугодишна пракса во сферата на здравјето, спортот и едукацијата, го создава ова дело како едноставен практичен водич за подобрување или за зачувување на Вашето здравје. Топ едукатор како проект и идеја ја исполнува основната задача - да пренесе знаење до читателот, знаење кое е акумулирано преку теоретски и практични примери.

„50=100 (50 Здравствени совети за првите 100години од животот) има цел на едноставен начин да го подигне разбирањето на обичниот човек за фреквентните медицински проблеми, да му даде насоки за самопомош и да го „обучи“кога да се јави на лекар“, вели Ачкоски.

На промоцијата се почитуваа сите мерки за заштита согласно протоколите на Министерството за здравство, што подразбира носење заштитна маска и одржување дистанца.


Можеби ќе ве интересира

Макпетрол совети за патување со автомобил низ регионот

Макпетрол совети за патување со автомобил низ регионот

Huawei Mate 40 Pro е новиот крал на DxOMark

Huawei Mate 40 Pro е новиот крал на DxOMark

Чекор напред со HUAWEI Mate 40 серијата: Huawei ја претстави најмоќната постава на Mate досега

Чекор напред со HUAWEI Mate 40 серијата: Huawei ја претстави најмоќната постава на Mate досега

Прогласени победниците на „Наградата за социјално претприемништво 2020“ (Social Impact Award 2020)

Прогласени победниците на „Наградата за социјално претприемништво 2020“ (Social Impact Award 2020)

Тимот на ИРЛ ја доби првата награда за истражувачко новинарство од Европска Унија за сторијата Урбани атентатори

Тимот на ИРЛ ја доби првата награда за истражувачко новинарство од Европска Унија за сторијата Урбани атентатори

Групацијата Новоматик во Северна Македонија (Адмирал, Астра и Казино Фламинго Хотел) и Апекс Македонија самоиницијативно ги стопираат угостителските услуги од 23 до 07 часот

Групацијата Новоматик во Северна Македонија (Адмирал, Астра и Казино Фламинго Хотел) и Апекс Македонија самоиницијативно ги стопираат угостителските услуги од 23 до 07 часот

Битолска млекара и Пакомак донираат производи и лаптопи за децата од СОС Детско село за следење онлајн настава

Битолска млекара и Пакомак донираат производи и лаптопи за децата од СОС Детско село за следење онлајн настава

Меѓународниот Филмски фестивал КИНЕНОВА со продолжена програма на ТВ24 до крајот на ноември

Меѓународниот Филмски фестивал КИНЕНОВА со продолжена програма на ТВ24 до крајот на ноември

Повторно отворање на парфимеријата Anabella Beauty Spot во City Mall, со многу изненадувања, попусти и подароци за своите купувачи

Повторно отворање на парфимеријата Anabella Beauty Spot во City Mall, со многу изненадувања, попусти и подароци за своите купувачи