18 Ноември, 2019
0.0327

Земјата ја менува демографската слика, ќе „увезе“ работници од Бангладеш и Филипини

Објавено во: Економија, Балкан 21 Јуни, 2019

Од почетокот на годината на Хрватите им биле потребни 2.000 работници, а со текот на времето тие потреби се зголемиле, и сега земјата ќе „увезе“ работници од Бангладеш и Филипините. 

Оние кои немаат квалификации би добивале минималец од 450 евра, со обезбедено сместување и храна. 

Другите кои се образовани ќе добиваат плата над 700 евра. Им требаат лекари, медицински сестри, туристички и градежни работници. 

Можеби ќе ве интересира

На колку години ќе се пензионираат Германците?

На колку години ќе се пензионираат Германците?

Во соседна земја 34.000 пензионери секој ден одат на работа

Во соседна земја 34.000 пензионери секој ден одат на работа

СТАРТУВАШЕ БЕРБАТА НА ШАФРАНОТ: Oваа индустрија отвори 200.000 работни места

СТАРТУВАШЕ БЕРБАТА НА ШАФРАНОТ: Oваа индустрија отвори 200.000 работни места

За ВМРО-ДПМНЕ покачувањето на минималецот е популистичка мерка

За ВМРО-ДПМНЕ покачувањето на минималецот е популистичка мерка

ГУВЕРНЕРКАТА ГО СЛУША ВУЧИЌ: Србија ги зголеми резервите со злато

ГУВЕРНЕРКАТА ГО СЛУША ВУЧИЌ: Србија ги зголеми резервите со злато

Се спогодија Макпетрол и Владата: Спорот за ГА-МА ќе се реши вонсудски

Се спогодија Макпетрол и Владата: Спорот за ГА-МА ќе се реши вонсудски

Брзи кредити ама, по однапред договорени правила: Сите податоци се на увид на клиентот

Брзи кредити ама, по однапред договорени правила: Сите податоци се на увид на клиентот

ГАЗДИТЕ ДА НЕ СИ ИГРААТ - за минималната плата ќе има и казни

ГАЗДИТЕ ДА НЕ СИ ИГРААТ - за минималната плата ќе има и казни

Како ОКТА направи добивка од 2,6 милиони евра во првите девет месеци

Како ОКТА направи добивка од 2,6 милиони евра во првите девет месеци