26 Јануари, 2021
0.0188

Жито Лукс продолжува со помош онаму каде што е најпотребно!

Објавено во: Мои пари 08 Јануари, 2021

Жито Лукс и во Новата Година продолжува со хуманитарните активности насочувајќи ги онаму каде што е најпотребно, односно кон најранливите категории на граѓани, а пред сѐ кон децата.

Компанијата од декември минатата година дел од средствата од секој купен производ од своето портфолио во Тинекс маркетите, ги донира за помош и подобрување на условите на функционирање на Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле. Оваа хуманитарна активност ќе трае до 12 јануари и е само една во низата хуманитарни подвизи кои компанијата ги презема со цел помошта да стигне таму каде што е најпотребна.

Изминатата 2020 година беше исклучително неизвесна и тешка за сите, а особено за ранливите категории во нашата држава, па помош од секаков вид беше добредојдена. Жито Лукс уште од самиот почеток на кризата предизвикана со Ковид-19 донираше прехранбени производи преку Црвен Крст, за да продолжи со истиот интензитет и хуманост во текот на летото со донации во институциите и организаците кои помагаат на децата без родители - СОС Детско село, One Can Скопје, Проект Среќа, Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство и други.

Од Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле ја поздравија ваквата иницијатива која, во овие кризни времиња на светска пандемија и тешки моменти за здравствениот систем и државата, е од особена важност.

Да бидеме хумани заедно, за малку полесна Нова година за сите.


Можеби ќе ве интересира

Најновите паметни телефони на Samsung Galaxy S21 серијата наскоро и во Македонија

Најновите паметни телефони на Samsung Galaxy S21 серијата наскоро и во Македонија

Акција на Спорт Лајф за најголем број погодени натпревари!

Акција на Спорт Лајф за најголем број погодени натпревари!

Онлајн-промоција на македонски превод на комедијата „Мир-Божица – Ејрене“ од Аристофан

Онлајн-промоција на македонски превод на комедијата „Мир-Божица – Ејрене“ од Аристофан

Што ако ви кажеме дека најстилските парчиња во Fashion Group се на -70%?

Што ако ви кажеме дека најстилските парчиња во Fashion Group се на -70%?

Зона на чист воздух во суперсторот „Литература.мк“

Зона на чист воздух во суперсторот „Литература.мк“

Мит или вистина - Колку знаете за никотинот?

Мит или вистина - Колку знаете за никотинот?

Мукаетов ќе биде претседател на РФМ најмалку до 2025 година!

Мукаетов ќе биде претседател на РФМ најмалку до 2025 година!

Eurohold доби одобрение од Регулаторната Комисија за Енергетика и Водостопанство за превземање на филијалите на Групацијата CEZ во Бугарија

Eurohold доби одобрение од Регулаторната Комисија за Енергетика и Водостопанство за превземање на филијалите на Групацијата CEZ во Бугарија

Онлајн-промоција на првиот „Македонско-унгарски разговорник“

Онлајн-промоција на првиот „Македонско-унгарски разговорник“