26 Февруари, 2020
0.0282

Зошто некои држави имаат голем број стогодишници?

Објавено во: Свет 20 Август, 2019

Одредени делови од светот, познати како „сини зони“ како Окинава во Јапонија, Сардинија во Италија и Икарија во Грција, познати се по големиот број луѓе кои имаат над 110 години.

Во нова студија научници од австралискиот државен универзитет откриваат дека можеби нивната тајна на долговечноста е сокриена во лошата бирократија, т.е. во измама и грешки во податоците. Така да можеби сите тие супер старци и не се толку стари колку што и самите мислат, пишува АТИ.

Оние кои доживуваат повеќе од 110 гдоини се ретки примери од нашиот вид, а само еден од 1.000 стогодишници ја доживува таа длабока старост, односно го доживува својот 110ти роденден. Дека е ретка можноста да се случи нешто такво покажува големата концентрација на такви луѓе.

Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) Лазарев: Коронавирус-епидемија на 21 век или проект на фармацевтски компании?

(ВИДЕО) Лазарев: Коронавирус-епидемија на 21 век или проект на фармацевтски компании?

КОРОНА И ВО ЈУЖНА АМЕРИКА: Маж во Бразил инфициран со опасниот вирус

КОРОНА И ВО ЈУЖНА АМЕРИКА: Маж во Бразил инфициран со опасниот вирус

ПРВО ДЕТЕ заразено со коронавирус во Италија: Непознато зошто децата поретко заболуваат

ПРВО ДЕТЕ заразено со коронавирус во Италија: Непознато зошто децата поретко заболуваат

ПОРАДИ КОРОНА ПОД ПРАШАЛНИК И ЕВРОСОНГ - ќе има ли шоу во мај во Ротердам

ПОРАДИ КОРОНА ПОД ПРАШАЛНИК И ЕВРОСОНГ - ќе има ли шоу во мај во Ротердам

КОРОНА ВИРУСОТ СЕ ШИРИ ВО ГЕРМАНИЈА: Потврден 17-от случај

КОРОНА ВИРУСОТ СЕ ШИРИ ВО ГЕРМАНИЈА: Потврден 17-от случај

ДУРИ И БЕСТРАШНИОТ АГЕНТ СЕ ИСПЛАШИ ОД КОРОНА - запре снимањето на „Невозможна мисија 7“

ДУРИ И БЕСТРАШНИОТ АГЕНТ СЕ ИСПЛАШИ ОД КОРОНА - запре снимањето на „Невозможна мисија 7“

НОВИ ЖРТВИ ВО ИТАЛИЈА: Уште четири луѓе починаа од корона

НОВИ ЖРТВИ ВО ИТАЛИЈА: Уште четири луѓе починаа од корона

ЧОВЕК СЕ ЗАРАЗИЛ ВО МИЛАНО: Коронавирусот се појави и во Швајцарија

ЧОВЕК СЕ ЗАРАЗИЛ ВО МИЛАНО: Коронавирусот се појави и во Швајцарија

КАКО ПОЧНА СЕ: Зошто коронавирусот брзо се прошири во Италија

КАКО ПОЧНА СЕ: Зошто коронавирусот брзо се прошири во Италија