20 Август, 2018
0.2757
    FERS 58000    -2.52%     OKTA 4211    -0.1%     SBT 2000    0%     STB 1035    0.34%     STIL 135    2.88%     TEL 277    -0.14%     TNB 14100    -0.21%     TPLF 1216    -0.33%     UNI 2360    -1.67%

Зошто само половина ја плаќаат „еко-таксата“?

Објавено во: Економија 10 Август, 2018

Само половина компании и останати субјекти кои увезуваат и употребуваат електрична и електронска опрема досега се регистрирани како плаќачи на т.н. „еко -такса“, односно надоместок кој, според законот за управување со овие урди, се должни да им ја плаќаат на колективните постапувачи - организации кои понатаму со тие пари го надградуваат отпадниот систем во Македонија..

Во регистарот потребни се уште 600-тини имиња на компании, маркети, фабрики,  продажни места за бела техника, компјутери и друга електроника, бидејќи се јавува класична нелојална конкуренција, ако се знае дека е предвидено за надоместок да се плаќа и по 1.500 денари за фрижидер од 30 килограми.Можеби ќе ве интересира

Колку пари дневно троши Македонец за годишен одмор ?

Колку пари дневно троши Македонец за годишен одмор ?

КАЗНИТЕ НЕ СЕ ДОВОЛНИ: Над двесте возачи „летале“ со поголема брзина од дозволената на скопските улици

КАЗНИТЕ НЕ СЕ ДОВОЛНИ: Над двесте возачи „летале“ со поголема брзина од дозволената на скопските улици

За какви договори и ангажмани Владата ќе потроши половина милион евра?

За какви договори и ангажмани Владата ќе потроши половина милион евра?

За кои авторски услуги Владата ќе плаќа до пола милион евра?

За кои авторски услуги Владата ќе плаќа до пола милион евра?

Ќе дојде ли дереџе турската лира да не стигне ниту за „симит“?

Ќе дојде ли дереџе турската лира да не стигне ниту за „симит“?

Кои автори ќе ги плати Владата со половина милион евра?

Кои автори ќе ги плати Владата со половина милион евра?

САД продолжува со притисок, Иран бара никој да не го презема извозот на нафта

САД продолжува со притисок, Иран бара никој да не го презема извозот на нафта

ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ ТВРДИ: Не се доделени пари на фирми пред ликвидација

ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ ТВРДИ: Не се доделени пари на фирми пред ликвидација

ЗАДОЛЖУВАЊЕ ЗА РАЗДОЛЖУВАЊЕ: Државата со нов заем од домашните банки

ЗАДОЛЖУВАЊЕ ЗА РАЗДОЛЖУВАЊЕ: Државата со нов заем од домашните банки