31 Март, 2020
0.0221

Зошто стагнира германската економија?

Објавено во: Економија 16 Февруари, 2020

Во Германија економскиот раст стагнираше во четвртиот квартал, а извозот е во пад. Ова го покажа  германската агенција за статистика.

Еден од факторите на стагнација на економскиот раст на Германија е забавувањето на глобалната трговија и неизвесноста предизвикана од американско -кинескиот трговскиот спор. Но, се случува и промена во индустријата. Ова се однесува на производството на автомобили, каде компаниите мора да инвестираат повеќе од милијарди евра во развој на електрични возила и нови услуги засновани на апликации за мобилни телефони за да ги исполнат регулативите за емисии на штетни гасови. 

Можеби ќе ве интересира

Бранимир Јовановиќ го пофали ВМРО-ДПМНЕ: Добро е што не креваат паника

Бранимир Јовановиќ го пофали ВМРО-ДПМНЕ: Добро е што не креваат паника

Колкава помош ќе добиеме од ЕУ, а колку другите од Балканот?

Колкава помош ќе добиеме од ЕУ, а колку другите од Балканот?

И ТТК ќе ја дели добивката како дивиденда: Акционерите пресекле

И ТТК ќе ја дели добивката како дивиденда: Акционерите пресекле

И НЛБ го откажа собранието, дивиденда нема да се дели

И НЛБ го откажа собранието, дивиденда нема да се дели

НЕМОЈТЕ НЕРЕАЛНО ДА ПРИЈАВУВАТЕ ЗГОЛЕМЕНИ ЦЕНИ - сите инспектори се на терен, да не ги трошиме бадијала

НЕМОЈТЕ НЕРЕАЛНО ДА ПРИЈАВУВАТЕ ЗГОЛЕМЕНИ ЦЕНИ - сите инспектори се на терен, да не ги трошиме бадијала

КОЈА ФИРМА КОЛКУ И КАКО ПОМОГНА - СКМ апелира сите компании да го сторат тоа

КОЈА ФИРМА КОЛКУ И КАКО ПОМОГНА - СКМ апелира сите компании да го сторат тоа

ЗАНАЕТЧИСКИОТ СЕКТОР СО ОГРОМНИ ЗАГУБИ: Пред затворање голем број бизниси

ЗАНАЕТЧИСКИОТ СЕКТОР СО ОГРОМНИ ЗАГУБИ: Пред затворање голем број бизниси

СЕ ОЧЕКУВАШЕ ЛИ ПОВЕЌЕ - РКЕ ги поевтини бензините и минимално го поскапе дизелот

СЕ ОЧЕКУВАШЕ ЛИ ПОВЕЌЕ - РКЕ ги поевтини бензините и минимално го поскапе дизелот

ПАНДЕМИЈАТА ГИ КОСИ БЕРЗИТЕ: 15 Милијарди долари загуба на светските берзи

ПАНДЕМИЈАТА ГИ КОСИ БЕРЗИТЕ: 15 Милијарди долари загуба на светските берзи