19 Септември, 2017
0.1940

СДСМ ќе воведува прогресивен данок и ќе ги помага домашните бизниси

Објавено во: Економија 05 Октомври, 2015

„Визијата за Македонија” е новиот проект на СДСМ, кој денеска го промовираше лидерот на партијата Зоран Заев. Овој проект ќе биде промовиран и низ останатите градови, каде ќе се одржуваат јавни трибини на кои граѓаните ќе можат да ги искажат своите ставови и идеи.

„Платите на граѓаните обезбедуваат пристоен живот, пензиите обезбедуваат достоинствена старост. Даноците се помали за сиромашните граѓани, а повисоки за најбогатите. Социјалната помош ги извлекува корисниците од сиромаштија. Државата помага развој на домашните претпријатија - тие отвараат нови работни места....” – ова се дел од мерките што Заев денеска ги презентираше.

Проектот се базира на пет столба и секој од нив детално ја опфаќа областа за која се однесува.

Првиот столб обезбедува одговорна власт и контрола на власта. Вториот обезбедува праведна распределба на доходот и извлекување од сиромаштија, а третиот  развој на домашните капацитети и пристојна работа. Четвртиот столб треба да обезбеди европска иднина и квалитетен живот. Петтиот столб обезбедува едно општество за сите, односно да нема поделби по етничка основа.

„Вакво општество е можно, тоа е општество кое се потпира на средната класа, која ќе биде двигател и бранител на сите економски и демократски процеси во државата” –рече Заев.

Можеби ќе ве интересира

Дали Македонија е депонија на европската храна?

Дали Македонија е депонија на европската храна?

Прават ли монопол „Жито Полог“ и „Жито Битола“?

Прават ли монопол „Жито Полог“ и „Жито Битола“?

РАЗДОЛЖУВАЊЕ В СРЕДА: Ќе им ли ново задолжување утре?

РАЗДОЛЖУВАЊЕ В СРЕДА: Ќе им ли ново задолжување утре?

ДАЛИ ВЛАДАТА ЌЕ РЕАГИРА: Извршителите со ќар до небо, граѓаните во долгови до гуша!

ДАЛИ ВЛАДАТА ЌЕ РЕАГИРА: Извршителите со ќар до небо, граѓаните во долгови до гуша!

Пратениците изгласаа минимална плата од 200 евра

Пратениците изгласаа минимална плата од 200 евра

Царовска: МТСП им ја исплати украдената исплата на граѓаните кои примаат социјална парична помош и туѓа нега

Царовска: МТСП им ја исплати украдената исплата на граѓаните кои примаат социјална парична помош и туѓа нега

Од полноќ поскапуваат и дизелот и бензинот

Од полноќ поскапуваат и дизелот и бензинот

Потоп на „Рајанер“: Откажувањата ќе ги чинат скапо!

Потоп на „Рајанер“: Откажувањата ќе ги чинат скапо!

Кинеските биткоин берзи целосно се затвораат

Кинеските биткоин берзи целосно се затвораат