23 Јануари, 2018
1.0512

1 совет кој што нема да ви се допадне, но ќе ја спаси вашата кариера

Објавено во: Финансии 12 Јануари, 2018

Сме се изнаслушале секакви совети за успех. Многумина од нив звучат банални и премногу „зачинети“. Вистината е дека насоките што имаат ефект не се секогаш пријатни и лесни. Но, тие само ќе ве одведат на вистинскиот пат.

Според Inc.com, на пример, највредниот совет е „Обучете го трпението, ќе ви треба да ја пронајдете вистинската страст“.

На современиот човек тоа навистина нема да му се допадне. Ние сме навикнати да добиваме сè во моментот, да се залажуваме со нереални очекувања, да се потпреме на инстант задоволство. Сметаме дека наоѓањето на добра работа ќе биде прв пат без неуспеси и турбуленции. И грешиме.

Но, како можеме да се научиме на трпеливост? Не е лесно, но мора да бидеме решени и да се фокусираме на крајната цел. Да ги земете спортистите на Олимписките игри како пример - тие работат со години наназад за еден момент , прават жртви и го прават најдобро во вистинско време.

Уживајте во вашите мали достигнувања, тие не се незначителни, тие се неопходни чекори за голем успех. И не заборавајте - и работите доаѓаат до оние кои се трпеливи.

Можеби ќе ве интересира

Колку порасна долгот во државни хартии?

Колку порасна долгот во државни хартии?

ХРВАТКА ВО АВСТРИЈА: За оваа плата во Хрватска би работела три месеци

ХРВАТКА ВО АВСТРИЈА: За оваа плата во Хрватска би работела три месеци

Огласи за работа: Вработуваат Македонско село, Мепсо ...

Огласи за работа: Вработуваат Македонско село, Мепсо ...

Економиите ги наградуваат богатите наместо тешкиот труд на милиони луѓе: 1% од населението има 82% од светското богатство

Економиите ги наградуваат богатите наместо тешкиот труд на милиони луѓе: 1% од населението има 82% од светското богатство

Има ли иднина нафтената криптовалута OilCoin?

Има ли иднина нафтената криптовалута OilCoin?

Ќе делува ли НАТО како „афричка слива“ за нашата берза?

Ќе делува ли НАТО како „афричка слива“ за нашата берза?

Три грешки на шефовите, кои ги тераат вработените да си дадат отказ

Три грешки на шефовите, кои ги тераат вработените да си дадат отказ

Седум начини како да заштедите пари при пазарување

Седум начини како да заштедите пари при пазарување

РУЖИЦА ГО СПОДЕЛИ ИСКУСТВОТО: Еве колку може да заработите на брод

РУЖИЦА ГО СПОДЕЛИ ИСКУСТВОТО: Еве колку може да заработите на брод