21 Септември, 2017
0.1160

Ако сте шеф кој сакате да го обожуваат сите, треба да ги поседувате овие карактеристики

Објавено во: Финансии 17 Јули, 2017

Пријатнaта и релаксирана атмосфера во канцеларијата е клучна за успехот на секоја компанија. Еден од луѓето кои носат најголема одговорност за атмосферата, е - се разбира - шефот. Најдобрите бизнис лидери се обидуваат да направат така што 80% од работата да биде забавна и задоволувачка, а останатите 20% да бидат под форма на здрав стрес кој ќе ја подржува мотивацијата, пишува Entrepreneur. Најпосакуваните менаџери знаат дека треба да се стремат токму  за тоа. А еве и кои се нивните заеднички карактеристики.

1. Тие се практични

Добрите менаџери ги разбираат основните принципи на управување и користат широк спектар на техники за да ги пречекаат индивидуалните потреби и желби на секој од членовите на својот тим. Тие се исклучително внимателни при донесувањето одлуки и изнаоѓање на одговор на даден проблем.

2. Тие се позитивни

Кул менаџерите се оптимисти. Тие поставуваат позитивен тон на работа и секојдневно ја унапредуваат соработката меѓу своите вработени. Од друга страна, оние кои се дистанцираат и се несоработливи менаџери создаваат предуслови за непродуктивна работа. Успехот е потежок за постигнување кога луѓето работат под неповолни услови.

3. Тие го сакаат она што го прават

Почитуваните менаџери ја сакаат својата работа. Токму таа љубов ги тера постојано да учат нови работи и да ги развијат своите вештини. Тие инвестираат во своето време и ресурси во самообразование и обука. Кога еден менаџер има слична страст и посветеност кон работата, тој ги инфицира со ентузијазам сите луѓе околу себе.

4. Тие знаат како да ги мотивираат

Најдобрите менаџери имаат способност да го мотивираат апсолутно секој вработен. Постојано се прашуваат како можат да го покренат духот на својот тим. Развиваат кај вработените чувство за врска помеѓу нивната среќа и нивните професионални достигнувања. Овие менаџери знаат дека за да ги инспирираат членовите на својот тим, треба да им покажат дека нивната работа е дел од нешто поголемо.

Шефовите кои се допадна од сите, поседуваат овие 4 црти


Можеби ќе ве интересира

По три години невработеноста им падна под 5 проценти

По три години невработеноста им падна под 5 проценти

Зошто оваа компанија годишно добива по 85.000 пријави за работа?

Зошто оваа компанија годишно добива по 85.000 пријави за работа?

Колку заработува Барак Обама за еден говор?

Колку заработува Барак Обама за еден говор?

Хрватите бегаат надвор, затоа Французите им го берат грозјето за дневница од 40 евра

Хрватите бегаат надвор, затоа Французите им го берат грозјето за дневница од 40 евра

ФОРБС ГИ РАНГИРАШЕ: Ова се 100 најголеми бизнис умови во модерниот свет

ФОРБС ГИ РАНГИРАШЕ: Ова се 100 најголеми бизнис умови во модерниот свет

(ВИДЕО) Земаат плати од 14.000 евра и не им е доволно

(ВИДЕО) Земаат плати од 14.000 евра и не им е доволно

(ВИДЕО) СО ГОДИНИ ЖИВЕЕ БЕЗ ПАРИ: Како овој човек се снаоѓа?

(ВИДЕО) СО ГОДИНИ ЖИВЕЕ БЕЗ ПАРИ: Како овој човек се снаоѓа?

Немале бизнис план ни почетен капитал, но страста од хоби ја претвориле во заработка

Немале бизнис план ни почетен капитал, но страста од хоби ја претвориле во заработка

Бордињон: Фискален совет без независни членови нема поента

Бордињон: Фискален совет без независни членови нема поента