06 Мај, 2024
0.0239

Алкална исхрана: Лекот за рак од 1923 година, но скриен од луѓето и јавноста

Објавено во: Стил 25 Јули, 2015

Добивај вести на Viber

Oсновната причина за рак е откриена уште во 1923 година, но многу малку луѓе знаат за тоа, бидејќи таа вистина е скриена од фармацевтските индустрии.

3

Во 1931 година германскиот научник Ото Хајнрих Варбург добил Нобелова награда за откривање на главната причина за појавата на рак.

Д-р Ото Варбург открил дека ракот е резултат од антифизиологични сили и антифизиологичен начин на живот.

Со антифизиологичен начин на исхрана и недостаток на физичка активност телото создава кисела средина. Клеточната киселост е причина за исфрлање на кислородот.

Недостатокот на кислород во клетките создава кисела средина. Д-р Варбург изјавил: Опаѓањето на кислородот и зголемување на киселоста во организмот се две страни на еден ист медал: ако некој го има едното го има и другото. Реалната кисела средина е средина без кислород.

На сите нормални клетки им треба кислород, но туморските можат да живеат и без него.

1

Туморските ткива се кисели, додека здравите ткива се алкални. Во своето дело „Метаболизмот на туморот“ Ото Варбург вели дека сите канцерогени форми се карактеризираат со два фундаментални услови: крвна киселост и хипоксија.

Научникот открил и дека туморските клетки се анаеробни (не преземат кислород) и не можат да преживеат во присуство на високи концентрации на кислород. Туморските клетки можат да издржат само со гликоза и во средина без кислород.

Здравите клетки без 35% кислород можат да се трансформираат во ќелија со рак за само два дена. Сите нормални клетки имаат потреба од кислород, но клетките со тумор можат да живеат и без кислород. Ова е карактеристично правило, резимира д-р Варбург.

Според него, ракот не е ништо друго освен заштитен механизам, кој го имаат некои телесни клетки кои преживеале во кисела средина без присуство на кислород.

ВАЖНО: Храната во зависност од протеините, јаглените хидрати, мастите, витамините и минералите гарантира и создава услови на киселост или алкалност во телото. Со други зборови ... сето тоа зависи од она што го јадете.

Киселински состојби кои се мерат со PH чии вредности преминуваат од 0-14, каде 7 е неутрална зона. Од 0-7 е кисела средина, а од 7 до 14 алкална.

2

Важно е да се знае како киселината или алкална храна се одразуваат на здравјето, бидејќи клетките, за да функционираат успешно би требало да се наоѓаат во PH зоната малку над 7.

Здрав човек има PH во крвта меѓу 7,4 и 7,45.

Ако PH вредноста кај некого е под 7, овој човек паѓа во кома.

Храна која ја зголемува киселоста на организмот е: рaфиниран шеќер и сите негови деривати, производи од животинско потекло (млеко и сирење), сол, рaфинирано брашно и сите негови деривати (тестенини, торти, колачи), леб, маргарин, кофеин (кафе, црн чај, чоколадо), алкохол, цигари, секоја варена храна (варењето го уништува кислородот и ја зголемува киселоста на храната), целата индустриска преработена храна во конзерви, која содржи конзерванси, вештачки бои, ароми, стабилизатори и други.

Храна која го алкализира организмот:

Сите суровини и зеленчук. Острииот зеленчук произведува кислород за разлика од термички обработени плодови. Овошјето произведува многу кислород.

Водата е важна за производство на кислород. Хронична тензија е многу важна и е причина за поголемиот дел од сите дегенеративни болести.

Движењето дава кислород на целото тело. Седентарен начин на живот го уништува здравјето. За здрав начин на живот е соодветно храната да е 60% алкална. Треба да се избегнуваат производи кои се главно кисели, како газираните индустриски пијалоци, рафиниран шеќер, како и сите засладувачи.

Не злоупотребувајте ја солта, користете ја што е можно помалку.

За болни луѓе е идеално 80% од храната да е алкална и да се избегнуваат сите штетни производи.

При заболување од рак, советот е алкализирање на телото што е можно повеќе

Хемотерапијата не го лекува ракот, напротив ја зголемува киселоста на организмот.

Хемотерапијата ја зголемува киселоста на организмот до таков степен што организмот треба да почне да ги троши резервите на кислород и за да го неутрализира киселоста ги жртвува минералите, кои се наоѓаат во коските, забите, во ноктите и косата.

Поради оваа причина на пациентите кои се подложени на хемотерапија им паѓа косата, утврдил д-р Варбург.

Д-р Џорџ Крилја од Кливиленд, еден од светските познатите хирурзи отворено кажува: „Сите видови смрт, наречени „природни“ не се ништо друго освен крајна точка на киселински заситено тело“.

Ракот не се наследува, она што се наследува се навиките односно начинот на живот. Лошите навики во исхраната можат да доведат до рак.